İstanbul Valiliği ve 39 ilçe kaymakamlığına bağlı faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler ile 65 yaş ve üzeri kimsesiz vatandaşlara ulaştırmak üzere 150 bin gıda yardım kolisi hazırlanmıştı. Bu kapsamda Pendik Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce tespit edilen ihtiyaç sahiplerine valiliğin hazırlamış olduğu gıda yardım kolileri dün itibariyle teslim edilmeye başladı.

Kaymakamlık koordineli İlçe Vefa Sosyal Destek ekipleri tarafından yapılan dağıtımlara, Pendik Belediyesi'de hizmet araçları ve personelleri ile destek verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ahmet Cin, "İstanbul Valiliğimiz, Vefa Sosyal Destek çalışmaları kapsamında hazırladığı gıda kolilerinin dağıtımına başladı. Personellerimiz ve hizmet araçlarımızla birlikte Kaymakamlığımızla koordineli olarak Pendik'te ikamet eden 1.148 ailemize haftasonu vefa gıda kolilerini ulaştırdık." diyerek, ihtiyaç sahibi her bir vatandaşın yanında olacaklarını belirtti.