PESİAD KENTİN ŞAİRLERİYLE MEST ETTİ


Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği (PESİAD) 2023 yılı kültürel etkinleri kapsamında, ikinci kez Şehrin Şairleri Şiir Grubunu konuk etti.  

Şehrin Şairleri Şiir Grubu 10 Ocak Salı akşamı saat 19:00’da, PESİAD  konferans salonunda  muhteşem bir şiir dinletisi verdi. Program öncesi PESİAD salonunda tüm konuklara ikramlarda bulunuldu.

Sunumunu  Lale Engin’in yaptığı programda, Türk edebiyatından ve dünya edebiyatından seçkin şairlerin şiirleri seslendirildi.  

Kurucu Metin Yazıcı günün anlam ve önemine dair konuşmasında;  “Şehrin Şairleri Grubu Türkiye’de örneği  bulunmayan bir oluşum. Birçok kez sahne aldık ve her seferinde de salonları doldurduk. Şiiri sevdirdiğimizi ve bir dinleyici kitlesi oluşturduğumuzu görüyoruz. Bunun için her arkadaşımız özel  ve gönülden çaba sarf ediyor” dedi.

Programa ilgi oldukça yoğundu. Katılımın fazlalığından dolayı konukların bir kısmı dinletiyi ayakta takip ettiler. Konuklar  sahne alan okuyucuları baştan sona pür dikkat ve büyük bir keyifle dinlediler ve coşkuyla alkışladılar.

Organizasyonu ilçede yayın yapan tüm basın mensupları da takip etti. Etkinlik Pendikli TV tarafından da video çekimi yapılarak yayınlandı.

Şehrin Şairlerinin performansını tamamlanmasından sonra, genel bir değerlendirme konuşması yapan PESİAD Başkanı Kadir Bayram; “Çok renkli ve anlamlı bir etkinlik oldu. Derneğimizin ekonomi ile ilgili faaliyetlerinin yanı sıra kültür – sanat ve sosyal yaşama dokunduğu bir gösteriyi hep birlikte paylaşmış olduk. Hem şairlerimize hem de davetimize katılan konuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

KEYİFLİ FİNAL
Finalde sahne alan TSM Sanatçısı Pınar Dilek Yılmaz da okuduğu birbirinden hareketli parçalarla salonu coşturarak programa renk katan unsurlardan biri oldu.

Toplu fotoğraf çekimi ile birlikte PESİAD yönetimi tarafından sahne alan okuyuculara ve  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına hediye takdimiyle etkinlik sona erdi. HABER:Pendik Gazetesi