PESİAD YAPACAKLARINI BASINLA PAYLAŞTI


Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği
Başkanı Kadir Bayram ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında 2022-2023 sezonunda yapacaklarını paylaştı.

 

Yeni dönem için eylem planını hazırladıklarını kaydeden Başkan Kadir Bayram, "Eylem planımız ay ay, hafta hafta hazır durumda. Yaptığımız istişareler sonucunda hazırladığımız eylem planımız kapsamında yapacağız projeler ve gerçekleştireceğimiz çalışmalarla kente ve kent insanına değer katacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Geçen yıl Pendik'te 26 anasınıfını baştan sona restore ettiklerini kaydeden Kadir Bayram, bu çalışma döneminde de sosyal, kültürel ve ekonomi alanında şehre değer katacak çalışmalar icra edecekleri bilgsini verdi.

Pendik'te halen 650 sanayici, 1.200 ihracatçı ve 95 binden fazla vergi mükellefinin olduğuna işaret eden PESİAD Başkanı Bayram, " Üreten bir şehiriz, bunu yaptığımız ihracattan anlıyoruz. Önceleri Pendik Türkiye ihracatının binde 7'sini karşılıyordu. Şimdilerde bu rakam yüzde birlere geldi. Bu gelişme bizi oldukça mutlu ediyor. Burada yaşadığımız bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum, sanayicimiz eleman sıkıntısı çekiyor. Gerek nitelikli gerekse de vasıfsız eleman bulma noktasında bu durum söz konusudur." diye konuştu.

 

Daha sonra gazetecilerin çeşitli konularda sorduğu soruları cevaplandıran Bayram, yıl içerisinde Fas ve ABD gezilerinin olacağını ihracatı artırmaya yönelik ve sanayicilerin ufkunu açmaya yönelik çalışmaların altına imza da atacaklarını kaydetti.