PESİAD'IN AVDAGİÇ İle YOLA DEVAM KARARI 

PESİAD’IN KONUĞU ITO BAŞKANI ŞEKİP AVDAGİÇ
Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği PESİAD’ın düzenlediği Panel’in konuğu İstanbul Ticaret Odası başkanı Şekip Avdagiç oldu.

PESİAD “Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği” İTO Başkanı Şekip Avdagiç’i ağırladı. İstanbul Ticaret Odası İTO Paneli adı altında düzenlenen etkinlik PESİAD konferans salonunda yapıldı.

Pesiad Başkanı A.Kadir Bayram’ın açılış konuşmasında, Katılımcılara Pesiad’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Bayram, İTO seçimleri öncesi Pesiad olarak Pendik sanayici ve işadamları derneği olarak İTO seçimlerinde Başkan Şekip Avdagiç’e destek vereceklerini açıkladı, ITO Başkanı Şekip Avdagic’ Kasım ayında yapılacak olan Başkanlık seçiminde başarılar diledi ve Pesiad’ın proğramına katıldığı için teşekkür etti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yaptığı selamlama konuşmasında maden kazası nedeniyle vefat eden madencilere Allahtan Rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi, Başkan Cin, ülkedeki ve dünyada genel ekonomik durum ile ilgili kısa bilgi verdi. Türkiye’nin bu krizler ve ekonomik durgunluklara rağmen büyümesini ve yatırımlarını sürdürdüğünü açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası İTO Başkanı Şekip Avdagiç. Panelde yaptığı konuşmada, İTO’nun Avrupanın en büyük ticaret odası olduğunu, 81 ayrı meslek kolundan 697 bin üyesiyle çalışmayı sürdürdüğünü secim öncesi 700 bin üye sayılarına geleceklerini söyledi. Dünyadaki krizin ülkemizde elbette etkileri olduğunu ama alınan tedbirler dahilin de etkilenmenin daha az hissedildiğini belirtti. Avdagiç: “Ülke genelindeki enflasyonun iş dünyasına üreticiler tüccarlar için elbette bir etkisi var ama en çok etkilenen kesim ücretli kesim. Onlara daha fazla yardımcı olmamız lazım” dedi. İTO’nun faaliyetlerinden bahseden AVDAGİÇ: Ticaret Odası, sizin şirketlerinizin tapu dairesiyiz. Yılda 20 milyon evrak üretiyoruz. Faaliyet belgesinden, genel kurul tesciline, çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 556 kişi ile faaliyet sürdürüyoruz. 4 ayrı kurumlada İstanbul’a değer katmaya devam ediyoruz, ticaret faaliyetlerimize çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunların bir tanesi Teknopark İstanbul, Pendik’te. 8200 arge personeli var. %80’i Türk Savunma Sanayisine destek veren firmalar.” dedi. Bu ar-ge merkezleri ve start-up merkezlerinde bir çok genç fikirin ve aynı zamanda konusunda yetkin akademisyenlerin çalıştığını ama bir bölümünün de yurtdışına fikir göçü olarak gittiğini İTO olarak bu genç fikirleri ülkede tutmak ve projelerini burada yapmak üzere teşvik ve taleplerimiz var. Mentörlük yapalım, abilik yapalım, yatırımcı olalım bu çocukları bu topraklarda tutalım” dedi.. Programın sonunda PESİAD Başkanı Kadir Bayram, İTO Başkanı Şekip Avdagiç’e katılımlarından dolayı plaket takdim etti.