Esenler Belediyesi’nin yayın organı Şehir Ekranı TV’de izleyiciyle buluşan ‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu İlahiyatçı Fatih Savaş oldu. Kendi programında da Kur’an-ı Kerim’in mealiyle ilgili vatandaşlardan sık sık sorular aldıklarını belirten Savaş, son yıllarda Kur’an-ı Kerim’i anlama noktasında bir gayretin oluştuğunu belirtti.

GIYBETTEN VE HASETTEN KAÇINALIM

Orucun fıkhi ve takva olmak üzere iki boyutunun olduğunu söyleyen Savaş, “İmsak vaktinden iftara kadar bir şey yemeyerek orucun fıkhi boyutunu yerine getiriyoruz. Azalarımızın da oruç tutması çok önemlidir. İşte bunu yapabilirsek oruç kemale erer. Örneğin Kâbe’ye gitmek turizm işidir ama Kâbe’de Allah’a gitmek gönül işidir. Bu nedenle ibadetlerimize de kendimizi katarak yaparsak bir anlam teşkil eder” ifadelerini kullandı.

Haset ve gıybetten de kaçınılması gerektiğini belirten Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gıybetin olduğu bir ortamda kulaklarımız bu gıybeti işitirse kulak oruç tutmamış olur. Gıybetin yapıldığı yerde önce uyarılar yapılmalıdır. Eğer devam edilirse ortam terk edilmelidir. Haset için Peygamber Efendimiz (S.A.V), ‘Hasetten kaçının. Ateşin odunu yiyip bitirdiği gibi güzellikleri, sevapları yer bitirir, kül eder’ der. Haset kadar kötü bir şey var mı?”

Savaş, programda vatandaşlardan gelen soruları ayet ve hadisler ışığında anlatarak dua etti. Ardından ESEV Tasavvuf Müziği Topluluğu konseri izleyiciyle buluştu.