Pendik Belediyesi her yıl düzenlediği kitap fuarlarını önlemlerle devam ettiriyor. Pandemi sebebiyle sanal olarak gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nda kitap okurlar için her detay düşünüldü. 100.000 den fazla kitabı ekranlara sığdırarak indirimli satın alma fırsatı sunan Sanal Kitap Fuarı 31 Mart’ta sona erecek. Fuarda söyleşiler, indirimler, askıda kitap kampanyası ve imzalı kitaplar gibi çeşitli opsiyonlar da yer alıyor. Fuara ve daha fazla bilgiye fuar.pendik.bel.tr üzerinden ulaşılabiliyor.

Dijital Kumbara uygulamasına katılanların sepetine, fuarda indirimli olarak satılan kitaplara %5 indirim daha ekleniyor. İndirimden faydalanmak isteyen vatandaşlar kayıtlarını tamamlayarak dijital kumbara görselini sosyal medya hesaplarından paylaştıklarında indirim kodu alıyor. 500’den fazla yayınevinde geçerli olan indirimin detaylarına fuar.pendik.bel.tr adresinden ulaşılıyor. Teslimat adresi Pendik ilçesinde olan tüm vatandaşların 50 TL ve üzeri kitap siparişleri ücretsiz kargoyla Pendik Belediyesi tarafından kapılarına kadar teslim ediliyor. Aynı zamanda Sanal Kitap Fuarı’nda, Pendik Belediyesinin resmi Youtube kanalı üzerinden söyleşiler de yayınlanıyor. Vatandaşlar ünlü pek çok yazarla tek bir tuşa basarak bir araya gelip, sevdikleri yazarların konuşmalarını dinleyebilecek.

3 okula Askıda Kitap bağışı

Kitap okumanın ve çocukların okuma alışkanlığı geliştirmesinin önemini her daim vurgulayan Pendik Belediyesi, Sanal Kitap Fuarı’nda 3 okul için Askıda Kitap Kampanyası yürütüyor. Fuarda, kampanya dahilinde alınan kitaplar ihtiyacı olduğu tespit edilen Şanlıurfa Karaali Haşim Açanal İlkokulu – Ortaokulu, Artvin Atatürk Ortaokulu, Hakkari Aşağı Kayalar Köyü İlkokulu’na bağışlanacak. Vatandaşlar kitapları sepete eklerken “Askıda Kitap Seçeneğini” işaretleyerek kampanyaya katkıda bulunarak, belki de bir çocuğun kitap ihtiyacını karşılayabilecek.

Yazarından imzalı kitaplar bu fuarda

Sanal Kitap Fuarında yapılacak olan söyleşi etkinliklerinde misafir edilen yazarların kitapları, imzalı şekilde satın alınabiliniyor. Sınırlı sayıda olan imzalı kitaplar, söyleşilerin olduğu gün boyunca sipariş verilerek unutulmaz bir kitap alışveriş fırsatı tanıyor. Bu hizmet ile vatandaşlar ünlü isimlere kitaplarını özel olarak imzalatabilmiş olacak.