KAĞITHANE'DE ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI


18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'nci yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Kağıthane Meydanı'nda gerçekleşen resmi tören ile anma ve kutlama etkinliği düzenlendi.

Tüm yurtla aynı anda gerçekleşen Kağıthane'deki törene Vali Yardımcısı Yücel Gemici , Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Garnizon Komutanı Albay Ali Levent Öztürk, Siyasi Parti Temsilcileri, STK kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenkler konulmasının ardından başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin bugüne özel olarak; '' . Bundan bir asır önce Çanakkale’de destan yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum. Vatanları için canlarını feda etmiş şehitlerimiz; biliyor ve inanıyoruz ki peygamberlik makamından sonraki en yüksek mertebeye ulaşmıştır. Bin yıldır var olduğumuz bu topraklarda bugün afiyetle yiyip içebiliyorsak, huzurla gezebiliyorsak; şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Çanakkale’de yedi düvele karşı savaştık. Var olma mücadelemizi bugün de sürdürüyoruz. Mehmetçiğimiz; PKK’dan FETÖ’ye, DEAŞ’tan PYD’ye tüm düşmanlarımızla kahramanca mücadele veriyor. '' dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Meydan'daki törenin ardından Hasdal Mezarlığı'na geçti. Burada şehit kabristanlarını ziyaret eden Başkan Öztekin şehit yakınları ile de bir araya gelerek birlikte dua etti.