Yetkililer Şile Bezi Maskeler için İstanbul’un çeşitli ilçelerinden talep olduğu gibi Ankara,İzmir gibi illerede Şile Bezi Maskeleri yolladıklarını ifade ettiler. Yetkililer ayrıca Şile Bezi İlçenin Kültürel bir değeri bezin sadece gömlek veya kıyafette kullanılmadığını bezin kendine özel gözeneklerinin olduğu için sağlıklı bir bez olduğu her zaman dile getirilmiş ve hayatımızın bir parçası haline gelen Maske kullanımında neden Şile Bezi ve Şile iş örneklerimiz olmasın dedik ve kolları sıvadık dediler.

Kurum Müdürü Ömer Faruk Ucer’de “Geçtiğimiz Mart ayından itibaren tüm dünyada ve ülkemizde yaşanmaya bşlanan Pandemi döneminde bizlerde çalışan bayanlarımız ile birlikte elimizi taşın altına  sokalım istedik.Önce maske işine Şile Bezi ile başladık.Şile Bezi Ulusal Markadır.Tescilli bir markadır.Neden Şile Bezinden olmasın maske dedik ve hemen Şile Bezinden kalıplarımızı hazırladık.Şilemize özgün işleme örneklerini nakışladık ve ürünlerimizi İstanbul Ankara gibi illerimize bağlı müdürlüklerimize gönderdik ve büyük beğeni kazandı ürünler.Yaklaşık 6.000 adet Şile Bezi maske imalatı gerçekleştirdik ve halen devam ediyoruz.

Ayrıca zaman zaman maske sıkıntılarının yaşanması üzerine Sayın Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın destekleriyle atölyemizi kurduk ve steril ortamda düz maskelerimizin üretimine devam ediyoruz. Her yüze maske,her renk maske sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Fatih,Beykoz,Çekmeköy,Tuzla ve elbette Şile de bir çok  noktada Şile Halk Eğitim Merkezi yazan maske kutularımızı görmek mümkün” şeklinde konuştu.