İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarının son bileşiminde AK Partili meclis üyelerinin 9 Kasım 2020 tarihinde verdiği tahsis ile ilgili önerge, komisyon incelemesinin ardından İBB Meclisi’nin gündemine geldi.

Hukuk Komisyonu raporunda, mülkiyeti İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan, içinde yüzme havuzu da bulunan ve İBB kullanımındaki Esenler Spor Kompleksi’nin 15 yıl süreyle bedelsiz olarak Esenler Belediyesi’ne tahsisini uygun bulundu. İBB Meclisi’nde yapılan oylamada, tapu kaydındaki İBB kullanımına ilişkin şerhin kaldırılması oyçokluğu ile kabul edildi. CHP ve İyi Partili meclis üyeleri karara karşı oy kullandı.

 

Tahsis ile ilgili söz alan Esenler Belediye Başkan Yardımcımız Ömer Çetinkaya, “Söz konusu yer daha önce belediyemizin işlettiği bir yerdi. Trampa ile mülkiyeti bakanlığa geçti. İBB sadece kullanıyor, mülkiyet sahibi değil. Yerel belediye olarak burayı işlettiğimizde daha düzgün işletiyorduk. İnsanların memnuniyeti daha yüksekti. Esenler Belediyesi olarak kamu hizmetinde kullanılmak üzere tahsisini istedik” dedi.

VETO YEDİ YENİDEN OYLANDI

Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Spor Kompleksi’nin Esenler Belediyesi’ne tahsisini veto etti. Bunun üzerine Ak Parti Grubu İBB Meclisi’nin 10 Şubat’taki ikinci oturumunda tahsisi tekrar İBB Gündemi’ne taşıdı.

 

Mecliste tekrar yapılan oylamada Esenler Spor Kompleksi’nin 15 yıl süreyle bedelsiz olarak Esenler Belediyesi’ne tahsisini tekrar uygun buldu. Bu oylamada da CHP ve İyi Partili meclis üyeleri karara hayır oyu verdi. İBB Meclisi’nde alınan kararla Esenler Spor Kompleksi’ni 15 yıl süre ile Esenler Belediyesi işletecek. Eğer İBB Başkanı kararı tekrar veto ederse konunun yargıya taşınacağı öğrenildi.