Türkiye’de bir ilk olan kadın kaynakçı kurslarından birincisi Pendik’te açıldı. İlk olarak 16 kadın kursiyerin eğitim alacağı Mesleki Eğitim Kursunun açılışı, Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, Gedik Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Gedik Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Nihat Akkuş ve Pendik İŞKUR Müdürleri Serap Dilaver ve Aziz Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışa dair açıklamada bulunan Kaymakam Dr. Kaya, şu ifadelere yer verdi:

“Kadın istihdamını desteklemek üzere bugüne kadar çok çeşitli gönüllü projelere imza atan Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte Türkiye’de bir ilk olan kadın kaynakçı kurslarından birincisini bugün Pendik’te başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Hanım, bu hayalinden bana bahsettiğinde çok heyecanlandım. Hemen hayata geçirmeliyiz dedim ve ilçemizdeki ilgili kurumlarla iletişime aynı gün geçtim. İş-Kur desteğiyle birlikte, Pendik'te birlik ve beraberlik ruhunun gücüyle bugün kursumuzun açılışını yaptık. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.



Sizlerle bir de son fotoğraftaki resmin hikayesini paylaşmak istiyorum ve metnin adı “Kadının Gücü” olsun.

Resmi yapan sanatçı Hindistan’ın Trissur şehrinden 9.sınıf öğrencisi Ajunath sindhu Vinayala. Babası annesinden bahsederken sürekli ‘’O çalışmıyor, sadece ev kadını’’ dediği için Ajunarh bu tabloyu yaptı. Annesinin boş durduğunu hiç görmediğinden babasının böyle konuşmasına çok şaşıran Ajunath, annesinin günlük rutin hayatını gösteren bir resim çizip öğretmenine gösterdi.
Öğretmeni de bunu valiliğe yolladı. Sonunda resim Hindistan’ın 2020-2021 cinsiyet bütçesinin kapak resmî olarak seçildi.”

Öte yandan Mesleki Eğitim Kursunda 16 kadın kursiyer, Kadın Kaynakçı eğitimi alacak.