TÜRKİYE'NİN KÜLTÜR SOKAĞI AÇILDI..


Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in açılışını gerçekleştirdiği bir başka yatırım Kurtköy Kültür Sokağı ve Semt Merkezi oldu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir’in de katıldığı açılışta konuşan Başkan Ahmet Cin: “2019’dan bu yana çalışmalarımızı hep vatandaşın talepleri doğrultusunda yaptık. Burada meydan yoktu, mülkiyet çalışması yapıldı ve böyle güzel bir meydan haline geldi. Hayırlı olsun.” dedi.

Pendik Belediyesi Kurtköy Kültür Sokağı ve Semt Merkezi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Yalova Valisi Hülya Kaya, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç ile dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışa katılan vatandaşlara ikramda bulunuldu. Kültür Sokağı’nda bulunan sanat mağazaları açılışla birlikte sanat meraklılarıyla doldu.

TURAN GENÇ: TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç, yaptığı konuşmada, Kültür Sokağı ve Semt Merkezi projesinin Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın, Pendik Kaymakamlığı görevinde başlatıldığını belirterek; “Pendik Belediye Başkanımız sayın Ahmet Cin, bize güvenerek bizimle aynı yerden bakarak yaptığı proje Pendik Kaymakamımız sayın Mehmet Yıldız’ın önderliğinde Türkiye’ye örnek bir proje olarak gösterilecek” dedi. “Çalışmalarımızı hep vatandaşın talepleri doğrultusunda yaptık”

 Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, Kurtköy Kültür Sokağı’nın yapım sürecinden bahsederek “Özel bir günde, özel bir açılışta birlikteyiz.” 2019’dan bu yana çalışmalarımızı hep vatandaşın talepleri doğrultusunda yaptık. Burada meydan yoktu, mülkiyet çalışması yapıldı ve böyle güzel bir meydan haline geldi. Dünya Kadınlar Günü’nün arefesinde açılışını yapmış olduk. Hayırlı olsun.” dileklerinde bulundu.

Başkan Ahmet Cin, açılışın ardından Kültür Sokağı’ndaki sanat mağazalarını ve semt merkezini vatandaşlarla birlikte inceledi.

“Hizmetleri yerinde görme fırsatı bulduğum için çok mutluyum” 

Açılış törenine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Başkan Ahmet Cin’i yakından tanıdığını, Pendik için yönetim anlamında büyük fırsat olduğunu ifade ederek

“Ahmet Cin kardeşimle İstanbul İl Başkanlığı Yöneticiliğimden bu yana birlikteyiz. Çalışkan bir kardeşimiz. Pendik gibi güzide bir ilçede başkan olması ve burada yapılan hizmetleri yerinde görme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Böyle projeler zordur, eski belediye başkanı olduğum için bilirim. Sadece mülkiyet çözümü bile meşakkatlidir.” şeklinde konuştu.

Kütüphane, aile destek merkezi ve daha fazlası

Kurtköy Semt Merkezi yenileme çalışması sonrası kütüphane, aile destek merkezi, eğitim ve danışmanlık biriminin hizmet vereceği binanın dış cephesi, çatı bölümü ile içerideki tüm mekanik ve elektrik aksamı yenilenirken bina engelli vatandaşlara uygun hale getirildi. Kurtköy Ankara Caddesi üzerinde yer alan Kurtköy Semt Merkezi’nde kütüphane, aile destek merkezi, eğitim ve danışmanlık birimi hizmet verecek. Ayrıca binada bir de çok amaçlı salon bulunuyor. Pendik Belediyesinin Kurtköy Kültür Sokağı’nda ise sanat mağazalarında Pendik Belediyesi PESEM ve Halk Eğitim Merkezi sanat atölyelerinde kursiyerlerin ürettiği çantalar, seramikler, ev tekstili ve süs eşyaları satışa sunuluyor.