İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazarak parti politikalarıyla ilgili sorunlarını dile getirmişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu da mektupla ilgili "Genel Başkana mektup yazılmaz, randevu alınır, gelinir konuşulur" ifadelerini kullanmıştı.

İki milletvekili, Salı günü gerçekleşen grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Çarşamba günü de, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüşen 3 isim, bugün düzenledikleri basın toplantısında partiden istifa ettiklerini duyurdu.


Milletvekilleri kılıçdaroşlu ile yaptıkları görüşmede gündeme getirdikleri rahatsızlıklarını ve önerilerini şöyle sıraladı:

-Devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkılması, parti içerisinde Atatürk'le sorunu olanların görevden alınmasını,

1. Muharrem İnce ile görüşüp yeniden ikna edilmesi, büyük CHP için partide birliğin sağlanması,

2. İttifak görüşmelerinin seçim dönemine bırakılmasını, birinci parti olmak için çaba harcanması,

3. HDP ile CHP arasına net bir mesafa koyulması, terörün her türlü kınanması ve parti içi demokrasinin işletilmesini.

"CHP YÜRÜDÜĞÜ YOLDAN GERİ DÖNMEYECEKTİR!"

3 CHP'li vekilin istifa açıklamasının ardından kameraların karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ''Partinin çizgisinde bugüne kadar hiçbir değişim yaşanmamıştır. CHP içinde eleştiler özgürce dile getirilebilir'' diyerek, 'CHP yürüdüğü yoldan dönmedi, dönmeyecektir' mesajını verdi.

Öte yandan istifalar sonrası CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.