Ümraniye’de dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşın spora yönelik yatırımlar hız kesmedi. Ümraniye Belediyesi’nin gerek kendi imkanları, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirdiği projelerde, inşaatına başlanan yarı olimpik yüzme havuzları ve çok amaçlı sahalar kısa sürede tamamlandı.

Ümraniye 3 yarı olimpik yüzme havuzu kazandı

Ümraniye Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan yarı olimpik yüzme havuzu projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteği ile kısa sürede hayata geçirildi. Yüzme havuzlarının biri Topağacı Mahallesi’nde, diğerleri ise Parseller Mahallesi ve Atakent Mahallesi’nde yapıldı. Bu yüzme havuzlarından biri olan Topağacı Mahallesi’ndeki Beytullah Eroğlu Yüzme Havuzu, bir süre önce açılarak hizmete girdi. Ayrıca Parseller Mahallesi ve Atakent Mahallesi’ndeki yarı olimpik yüzme havuzlarının inşaatı da tamamlandı. Yenitip koronavirüs ile müdacadele kapsamında yaşanan kısıtlamalar nedeniyle açılışı bir süre ertelenen yüzme havuzları önümüzdeki süreçte vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ümraniye’ye 20 Çok Amaçlı Saha

Ümraniye’deki her gence ulaşmayı hedefleyen Ümraniye Belediyesi, 2020 yılında farklı mahallelerde 20 çok amaçlı saha çalışması gerçekleştirdi. Bunların 12 tanesi Ümraniyelilerin hizmetine sunulurken, diğer 8 çok amaçlı sahanın çalışması ise sürüyor. A. Dudullu Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Hekimbaşı Mahallesi, Mehmet Akif Mahallesi, Elmalıkent Mahallesi ve Esenşehir Mahallesi’nde yapımı süren çok amaçlı sahaların da kısa sürede tamamlanarak sporseverlerin hizmetine sunulması bekleniyor.

Öte yandan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın göreve geldiğinde Ümraniyelilere müjdelediği Spor Köyü projesi ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Hekimbaşı Mahallesi’nde Ümraniyespor Kulübü tesislerinin çevresinde yakın zamanda başlaması hedeflenen ‘Spor Köyü Projesi’nin projelendirme çalışması başladı. Çalışmanın bitmesi ile start verecek proje hayata geçtiğinde İstanbul’da bir ilk olacak ve Ümraniye adeta sporun merkezi olacak.