ÜSKÜDAR ANTİKACILAR ÇARŞISI AÇILDI

Üsküdar Belediyesi olarak Mimar Sinan Meydanı’nda Üsküdar’ın tarihi mirasından izler taşıyan Antikacılar Çarşısı’nı İstanbulluların hizmetine sunduk. Toplumsal yaşamın farklı dönemlerini temsil eden eşyaların, kıymetli antika parçaların satışa sunulacağı çarşı, eski eşya ve antika meraklılarının uğrak yerlerinden biri olacak.

Açılış törenine İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Antikacılar Derneği Başkanı Abdülbaki Şimşek ile Prof. Uğur Derman ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Başkanımız Hilmi Türkmen açılışta yaptığı konuşmada, “Üsküdar’ın şanına yakışır bir Antikacılar Çarşısı oluşturmak bizim içimizde bir ukde idi. Böylece burası tam bir kültür sanat merkezi haline geldi. Önümüzdeki ay eski Mimar Sinan Çarşısı’nda da Sahaflar Çarşısı’nı açacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, başkanımız Hilmi Türkmen, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a hat yazısından oluşan bir tablo hediye etti.

Yaşanmışlıkların izlerini taşıyan objelerin sergilendiği Üsküdar Antika Çarşısı, antikaya merakı olanları geçmişte yolculuğa götürüyor.