Dünya genelinde 2 milyara yakın insan tarafından kullanılan WhatsApp'ın yeni güncellemesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Son olarak şirketten e-maille yapılan açıklamada konuya ilişkin yeni detaylar paylaşıldı. WhatsApp sözcüsü, yeni güncellemeyle kişisel iletişime ilişkin verilerin etkilenmeyeceğini belirtti. Öte yandan şirket kişisel iletişimlerin güvenli olduğunu son güncellemenin işletmelerin kullandığı WhatsApp Business'a dair olduğunu söyledi. 

 

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA

Güncellemeyle gelen tartışmalara ilişkin bir açıklama da Facebook'un WhatsApp'a atadığı yönetici Will Cathcart tarafından yapıldı. 

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Cathcart söz konusu güncellemenin iş iletişimiyle ilgili olduğunu ve Whatsapp'ın Facebook ile veri paylaşımı uygulamalarını değiştirmeyeceğini belirtti. Yönetici bu güncellemenin kullanıcıların aileleri ve arkadaşları ile kurduğu iletişimi etkilemeyeceğini de savundu.

Whatsapp ve Facebook'un uçtan uça şifreleme yöntemiyle özel mesajları göremediğini hatırlatan Cathcart, uçtan uça şifreleme teknolojisine bağlı olduklarını ve tüm dünya üzerinde bu teknolojinin geliştirilmesini savunacaklarını belirtti.

Söz konusu güncellemenin şirketlerin iletişimi açısından ele alınması gerektiğine işaret eden yönetici şirketlerin kendilerine gelen mesajları etkin bir şekilde yanıtlayacakları araçlar talep ettiğini, mevcut durumda kullanıcıların Whatsapp üzerinden şirketlerden talep ettikleri şeyleri satın almalarının zor olduğunu ifade etti.

Yetkililerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Ekim ayındaki duyuruda da belirttiğimiz gibi, WhatsApp platform üzerinden yapılan alışverişleri ve işletmelerden alınan yardımları kolaylaştırmak istiyoruz. Birçok insan WhatsApp'ı aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmak için kullansa da işletmelere ulaşan kullanıcı sayısı da artıyor. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler.

Bu güncelleme WhatsApp'ın Facebook'la veri paylaşımı pratiklerini değiştirmiyor ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarınız ve ailenizle özel iletişiminizi etkilemiyor. WhatsApp insanların gizliliğini korumaya derinden bağlı. Önümüzdeki ay boyunca yeni güvenlik politikamızı inceleyebilmeleri için WhatsApp üzerinden direkt olarak kullanıcılarla iletişim halindeyiz".