Açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve davetliler katılım sağladı.

Başkan Hilmi Türkmen açılış konuşmasında, “Sınırlı kapasitesine rağmen İstanbul’un en meşhur statlarından biri olan Beylerbeyi Stadyumu’nu yeniden sizlerle buluşturduk. En meşhur diyorum çünkü İstanbul’un en yoğun noktasında. Boğazı gören muhteşem bir konumu var. Her gün milyonlarca insanın gördüğü, bildiği bir stat. Bu stat biliyorsunuz, 1997‘de açıldı. O zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla tamamlanmıştı. Beylerbeyispor Kulübü’ne çeşitli spor, müzik, kültür, sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapan stadımızı bir süre önce ciddi bir onarıma almıştık. Nihayet tamamlandı, hayırlı uğurlu olsun. Değerli Üsküdarlılar, tesisleşmede örnek bir noktadayız.  Üsküdar sporun da başkenti derken işte bunu kastediyoruz. Üsküdarlılar sağlıklı bir yaşam için tesislerimizde spor yapabiliyorlar.  Amatör veya profesyonel sporcular için stat ve spor salonlarımız, yüzme havuzlarımız halkımızın hizmetinde. Spor bizim için eğitim, kültür, sanattan ayrı düşündüğümüz bir konu değil. Hepsi birbiriyle bağlantılı. Hepsi de sağlıklı nesiller ve yükselen bir Üsküdar için gerekli adımlar. Biz de bu adımları atmaya devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.

İstanbul’un en meşhur statlarından biri olan Beylerbeyi Stadyumu’nun skorbord, aydınlatma direkleri ve aydınlatmaları ile suni çimi yenilenerek, protokol ve engelli tuvaletleri, 2 katlı yatakhane binası, kulüp binası tefrişatı ile ses ve kamera sistemi yapılarak yeniden spor ve sporseverlerin hizmetine açıldı.