Yem fiyatlarındaki artış ve yumurtacı tavuk üretimindeki düşüş yumurta fiyatlarını son bir yılda yüzde 100’ün üzerinde artırdı.Pandeminin ilk dönemlerinde 12-13 tl olan 30’luk yumurta paketleri hali hazırda 30 TL sınırını aştı. Söz konusu yükseliş ile birlikte yumurtanın kilogram en düşük 17 TL’ye çıkarak tavuk fiyatlarını geride bıraktı. 

İstanbul Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İşadamları Derneği Başkanı Necati Yıldırım, artan fiyatlarda en önemli etkenin yem fiyatları ve Irak pazarında yaşanan gelişmelerin olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım fiyat artışına yönelik yaptığı açıklamada,  "Mısırın kilogram fiyatı 1,3 TL’den 1.9 TL’ye çıktı. Soya fiyatı ise 7’nci ayda 230 dolar iken 560 dolara kadar yükseldi. Üstelik TL’nin değer kaybı da buna eklendi. Ayrıca geçen yıl Irak’ın yumurta ithalatını yasaklaması nedeni ile yumurtacı tavuk üretimi azaldı. Tüm bunlar da fiyatlara artış olarak yansıdı.” dedi. Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre soyada yüzde 60 dışa bağımlı iken bu oran toplam yemde ise yüzde 40 civarında seyrediyor." sözlerine değindi.