Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yapılan soruşturma esnasında  "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan yargılanan "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı'nın "FETÖ Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, tutuklu  sanık Ali Avcı avukatları ile birlikte katıldı. Mahkeme Başkanı Hakan Özer, celse arasında tanık Fatih Metin'in,  mahkemeye müracaat ederek, duruşma salonunda sanık ile yüz yüze gelmek  istemediğini, rahat ifade veremeyeceğini, o nedenle celse arasında beyanının  tespit edilmesinin daha doğru olacağını ve kendisini daha rahat ifade edebileceğini bildirdiğini açıkladı. Başkan Özer, bu nedenle celse arasında tanık Metin'in beyanının alınarak dosyaya konulduğunu hatırlattı.

Duruşmada tanık beyanlarına karşı bir diyeceği olup olmadığı sorulan  sanık Ali Avcı, aleyhine olan beyanları kabul etmedi.  Beyanların ardından görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, bir önceki  celsede verdiği mütalaasını tekrar ederek, sanığın ''silahlı terör örgütüne üye  olmak'' suçundan cezalandırılmasına karar verilmesini istedi. Davanın sona ereceği hatırlatılarak son savunması sorulan sanık Avcı, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ali Avcı'nın "FETÖ  Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına  karar verdi. Heyet, verilen kararın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini  gözönüne alarak, cezayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına indirdi.