ugurgencer4134 @ gmail.com

Nesiller boyu eğitimde önemli yeri olan, kalem kutularının ve okul sıralarının vazgeçilmez dostu, İlkokulda tanışıp ömrümüzün sonuna kadar kullandığımız kurşun kalem üretimini okul yıllarından beri hep merak ederdim.

İstanbul-Kartal’da 1969’da faaliyete geçen, 2015 yılında Çayırova’da 36.000 m2’lik yeni fabrikasında üretimine devam eden Anadolu Grubu şirketi olan ADEL Kalemcilik üretim tesisini ziyaret ederken kurşun kalem ve ürünlerinin üretimini de bizzat mutfağında görme şansına sahip oldum.

Tesisi gezmeden ağaçtan kurşun kalem üreten bir tesisin bu kadar temiz olacağı aklıma gelmezken, üretim tesisini gördükten sonra hiç abartısız adeta gıda üretimi yapan bir mutfak gibi hijyen diyebilirim.

Biz kullandığımız kurşun kalemin ucunu kalemtıraşla nesiller boyu açtık ve açmaya devam ediyoruz. Kurşun kalem üretilirken gösterilen titizlik, üretim aşamalarını, oluşumunu görseniz bırakın ucu azalmadan defalarca açmayı inanın kullanmaya bile kıyamazsınız.

Geniş ürün yelpazesi olan ADEL kalemcilik son teknoloji makine kulvarı, beyaz yaka, mavi yaka çalışanlarından, güvenlik personeline varıncaya kadar tüm çalışanlarının gülen yüzleri ilk olarak dikkatimizi çekti. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği, temizlik konularına son derece özen gösteren bir tesiste dikkatimi çeken diğer önemli bir husus ise yüzlerce çalışanı olan bir üretim tesisinde sessizliğin hüküm sürdüğü, fabrika sınırları içersinde elinde cep telefonu olan kimseye denk gelmeyişim iş disiplininin en üst seviyede olduğunun en büyük göstergesiydi.   

Hepimizin bildiği gibi disiplin olan bir işletmede her zaman başarı, başarı olan yerde yenilik, yenilik olan yerde ise her zaman istikrar vardır.

Sıcak bir ortamda geçen ziyaretimiz sırasında hammaddeden, üretim ve sevkiyata kadar yapılan tüm işlemleri yerinde gördük. Ürünlerin sürekli kullanıcısı olan kızlarımın merak ettikleri tüm sorular yetkililerce üretim aşamasında en ince ayrıntısına varıncaya kadar tek tek anlatıldı.  En azından kırtasiye’ye gittiğimizde ısrarla tercih edip kullandıkları ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini, ne zorluklarla üretildiğini bizzat mutfağında görerek inceleme şansına sahip oldular.

Kaliteden ödün vermeyen, insan ve çevre sağlığına önem veren bir markanın üretim tesisini gezdikten sonra gözümüz kapalı tüm ürünlerini gönül rahatlığı ile almaya devam edeceğimize ancak üretim aşamasında bir kurşun kalemin oluşumunda verilen emeği gördükten sonra daha dikkatli ve tasarruflu kullanılması gerektiğine kanaat getirdik.

ADEL Kalemcilik Çayırova Üretim tesisleri yönetimine, bizi karşılayan, bizleri ağırlayan ve sunumlarıyla beni ve kızlarımı aydınlatan, merak içinde sorduğumuz sorularımızı yanıtlayan güler yüzlü personellerine sonsuz teşekkür ederim.

 

Yerelden Ulusala