ugurgencer4134 @ gmail.com

Onlar, hayatları boyunca yanı başımızda, dualarını bizden esirgemeyenlerdir.

Onlar, bizi tüm kötülüklerden uzaklaştıran kalkandırlar,

Onlar, yatarken üstümüzü örten, gece biz uyurken başımıza gelip bakandırlar,

Onlar, yaşımız kaç olursa olsun hastalandığımızda uykularını feda edip, başımızda sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyenlerdir.

Onlar, her türlü fedakârlığı bize sunan, gözlerini kırpmadan yolumuzu gözleyenlerdir.

Onlar, bizim için her zaman yoktan var, edenlerdir.

Onlar, yaşımız kaç olursa olsun bizleri gözlerinde hala ilk günkü gibi küçük görenler, olumlu veya olumsuzlukları sürekli hatırlatmak isteyenlerdir.

Onlar, merhametli, onlar bağışlayıcı, onlar evlatlarına canlarını veren hayatımızın parçasıdır.

Onlar, bizlerin baş tacı olan, fedakârlıkların en yücesini sunan, sevgilerin en kutsalını veren, zor anlarda dizlerinin dibine alıp başımızı okşayan çok değerli Annelerimizdir.

Annelerimiz yaşımız kaç olursa olsun her zaman bizler üzerinde emekleri fazla olduğundan dolayı, sürekli hatırlanmak, kırılmamak isterler.

Hayatlarının en güzel günlerini bizlere adayan annelerimizi bizlerde hayatlarının geriye kalan bölümlerinde onları mutlu ederek, onları kırmadan, inceltmeden, üzmeden değer vermemiz gerekir.  

İnsanların değerini hayatta yaşarken anlamak güzelliklerin en güzeli, değerlerin en değerlisidir. Kaybedince kıymete binen değerler, genel olarak kişiyi pişmanlıklara yöneltir. İnsanları yaşamları boyunca mutlu etmek, sonucunda da o kişinin mutlu olduğunu gözünüzle görmek kadar anlamlı bir şey olamaz. En şanslı ve en hayırlı evlat yaşı kaç olursa olsun arkasından annesinin hayır duasını alandır.

Bir anne evladının Vatana, Millete hayırlı bir evlat olduğunu, mutlu olduğunu, sağlıklı olduğunu görmesi bana göre bir anneye verilecek pahası biçilmeyen en büyük hediyedir. Kendimizin de bir gün yaşlanacağını unutmamamız gerekir. Cennet annelerin ayakları altındadır. Bütün annelere kendi annemize davranılmasını istediğimiz gibi davranmamız dileği esen kalın.

Bütün annelerin 13.Mayıs anneler gününü canı gönülden kutluyorum.  Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.