info @ istanbulungazetesi.com

DEVLET NEREDE? VATAN SAĞOLSUN.

Son günlerde ülkemizde ve dünyanın muhtelif ülkelerinde meydana gelen yangınların sonucu olan tahribatları kimimiz seyrederek, kimimiz bizzat içinde yaşayarak gözlemledik. Herkesin acısı, kaygısı ve korkusu muhakkak ki olmuştur. ‘Acaba daha devam eder mi?’ sorusunu gece gündüz düşündük.

‘Şimdi nerede olacak kaygısını, bu kadar hayvan yandı, kahraman insanlarımız yangınla mücadelede şehit oldu, ormanlarımız kül oldu, oksijenimiz yok oldu.’ üzüntüsünü yüreğimizin derinliklerinde hissettik.
Özelikle ikametgâhıma yakın olduğu için Köyceğiz İlçesi’nin Ağla Yaylası’nda başlayan yangını yakından görmeye gittim. Yaşanan felaketi bırakın yakından görmeyi, güvenlik koridoru mesafesinde seyretmenin bile ne kadar meşakkatli olduğunu bizzat iliklerime kadar hissettim.

Yangına müdahale edemeyecek yaşta olan yaylaları, evleri yanan, hayvanları telef olan, araç gereçleri kullanılamaz hâle gelen köylülerimizin bulunduğu alana gittiğimde üzüntüleri ve kayıplarına rağmen ‘vatan sağolsun diyenleride, henüz ateşler villasına, çiftliğine ulaşmamış hatta yangınları yerinde görmemişler içinde ‘devlet nerede’ diyenlerinede şahit oldum.

Kısacası manaya bağlı yaşayanların çoğunluğunun vatanını düşündüğüne, maddeye esir olanların çoğunluğunun ise devleti yok saydığına şahit oldum. Oluşabilecek kaoslar karşısında Devlet’in temsilcisi ormancıları, itfaiyecileri, askerleri, TOMA’larıyla çalışan polisleri ve sahil güvenlik görevlilerini algının etkisinde kalarak hedefe koyanları ,onların oyununa gelen samimi vatandaşlarında sürdürülen gayretli çalışmaları görmezden geldiğine vakıf oldum.

Eminim ki vatansever halkımız yüreğimizin yandığı süreçten geçerken gelecek zamanlarda herkesi hakkettiği yerde tutacaktır.

Yine inancım şudur ki; güçlü devletimiz varlığını görmezden gelenler dahil mağduriyeti olan tüm vatandaşlarının yaralarına merhem olacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak; fitneden, kaostan ve hasetlikten beslenenleri hüsrana uğratacaktır. Demokrasiye pranga vurmak isteyenler bir kere daha planlarının tutmadığını öğrenecektir.

Ateş bacayı sarmışken imkânlar ve fırsatlar dahilinde devletin temsilcileri görevlerinin başında cansiperane çalışırken, gün DEVLET NEREDE deme günü değil; VATAN SOĞOLSUN deme günüdür.

Bizlere düşen birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, zamanı geldiğinde hatalarımız ve eksikliklerimizle yüzleşip VATAN SAĞOLSUN diyenlere mahcup olmamak; DEVLET NEREDE diyenlerin algısına kapılmış samimi vatandaşlarımızı oyuna getirenlerden korumak için gayretle çalışmayı devam ettirmektir.