info @ istanbulungazetesi.com

EN BÜYÜK MÜJDE...
İnsanların hayatlarında duymaktan ve görmekten huzur bulacakları, bekledikleri nice müjdeler vardır. İnsanoğlu için en sevindirici olanı kendi fıtratına, isteğine göre değişkendir.
Karşısındaki sana bir müjdem var diye başlar, adı müjde olunca heyecanlanır. Olabileceğini ummadığı bir şeyi elde etme hali olduğunda gözleri güler, sevincini gösterir.
Müjde diye baktığımız dünyalık kazanımlarla ebedi dünya için lazım olacak NAMAZ’ ın faydalarını düşündüğümüzde en büyük müjdenin yanında dünyalık müjdenin hiçbir anlam taşımadığı anlaşılır, lakin içimizdeki düşman bunu düşünmemizi hiç istemez, benliğimizi yanıltır.

Müjdelerin Allah katındaki karşılığı çok önemlidir. Sana bir müjdem var. Kötü alışkanlıklarımı bıraktım. Artık ailemle ilgileniyorum. Müsrifliği, gösterişi, dedikoduyu, fitneyi ve tefrikayı terk ettim gibi davranışları müjde olarak bilenler gibi. Çok farklı ifadeleri müjde olarak algılayanları da görüyoruz, duyuyoruz. Masumiyetini bildiği insanın başına kötülük gelmesini, şahsi menfaat, ego, ihtiras hırsı adına kötülüğü müjde sayanları, manevi değerler üzerinden kendine istikbal elde etmek isteyenleri de görüyoruz, duyuyoruz.

Müjdelerin en güzeliyle mükafatlandırıldığını düşünenlerin şükrettiği gecedeyiz.

Peygamber efendimizin MESCD-İ HARÂM' dan MESCİD-İ AKSA' ya gidişi akabinde semaya yükseldiği,
imanın hakikatlerini, melekleri, cenneti, ahireti, Cenabıhakk’ın cemalini gözleriyle müşahede ettiği, insanlığa en büyük müjde olan NAMAZ ile mükâfatlandırıldığı miraç gecesinde yüce Rabbim’ den niyaz ediyorum . *Yüce Allah'ım Resulullah Efendimiz’ den insanlığa müjde olarak gönderdiğin NAMAZ ile bizleri haşereyle. NAMAZ’ ın gönüllerde yer etmesi gereken ferasetini, manevi ulviyetini, merhametli olmamız halini, cömertliği, tevazuyu, teslimiyeti benliğimize komşu et*
*Yüce Allah’ım gönderdiğin NAMAZ müjdesinin şükrünü eda edeceğimiz bu gecede depremde rahmete eren canlarımızı cennetinde feraha eriştir. Geride kalan yakınlarının gönüllerine inşirah suresinin hikmetlerini ihsan eyle. Yaralı kardeşlerimize şifa ver. Milletimizin birlik ve dayanışma halini bereketlendir, cömertliğimizi artır. Hayırlarda yarışalım dualarda buluşalım. Gecenin rahmet ve faziletine layık olalım*