ugurgencer4134 @ gmail.com

Her Ramazan ayına girmeden gerek yazarak, gerekse canlı yayında sürekli paylaşarak belirttiğim bir konuya yer vermek istiyorum. Elbette Ramazan ayına sayılı günler kaldığından yazma ihtiyacı duyduğum hepimiz için önemli olsa da uygulamada zayıf kaldığımız bir konu İSRAF konusudur. 

 

Özellikle önümüzdeki Ramazan ayı diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Neden farklı olacak malum önümüzde seçim dönemi olduğundan genelde gösterişi seven bir toplum olduğumuzdan özellikle Milletvekili Aday adayları lütfen bu ramazanı gösteriş uğruna şova çevirmeyin!  Hayır, yapma niyetiyle kapı kapı dolaşıp erzak yardımı yapacak olanlar sizler de  resim çekip ihtiyaç sahibi olanları rencide etmeyin! 

 

İftar yemeklerinde davetlerin, ikramların yoğun olacağı bir ay olsa da insan olarak iftarda yiyeceğimiz bir tas çorba değimlidir?  Davet sofraları ağzına kadar tıka basa dolu olsa da insan olarak yiyeceğimiz bellidir. Mübarek Ramazan ayını sadece göz boyamak için israf ayına çevirmeyelim. Mübarek ayı gönülden doya doya kardeşçe birlik beraberlik içinde yaşayalım. Olmayanları gözleyelim, yardımları sadece cümle alem duysun diye değil, Allah için gönülden edelim.  

Oysa ki islâm dini lüksü, israfı, gösterişi yasaklar. Yüce Allah bu konuda inananları Kur'an-I Kerim'de sık sık uyarır. Hepimizin bildiği gibi Yüce Allah; Furkân Sûresi’nin 67. Ayetinde; “Onlar harcadıklarında; ne israf, ne de cimrilik ederler. Onların harcamaları; israf ile cimriliğin arasındadır ve dengelidir.”A’râf Sûresi’nin 31. ayetinde de; “Ey Âdemoğulları! Her ortamda güzel ve temiz giyinin. Allah’ın size helal kıldığı nimetleri yiyin, için, fakat asla israf etmeyin. Çünkü o, israf edenleri sevmez.”Diye inananları uyarıyor.