ugurgencer4134 @ gmail.com

Hepimizin bildiği gibi Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş’in görevinin Eylül ayında sona ermesinin üzerinden aylar geçip koskoca bir yılı devirse de Hastane Başhekimliğine henüz bir atama yapılamaması inanın çok üzücü.

Ben yazarken üzülüyorsam bu işin içinde olup sorumlusu olanların kahrolduğunu düşünüyorum.

Yanılıyor muyum?

Son günlerde Hastane Başhekimliğine Kocaeli dışından bir başhekim atanacağı da kulislerde konuşuluyor. Valla açıkçası konuşulanlar, iddialar, isimler bir yana zamanında geceden bile atama yapıldığını biliyoruz.

Bugüne kadar emek verilen sadece bölgenin değil her yerden hastaların şifa bulmak için geldikleri çatısı altında çok değerli hekimleri, sağlıkçıları barındıran bir Eğitim Araştırma Hastanesinin bu kadar uzun süre başhekimsiz kalıp sessiz sedasız kendi haline bırakılmasının son bulup resmi kurum sitesi https://daricafarabieah.saglik.gov.tr/TR-116472/hastane-bashekimi.html adresine girildiğinde boş olan “Hastane  Başhekimi” kısmının tez zamanda dolması hiç değilse geçici de olsa bakıldığında sahipsiz gibi görünen hastanede şuan vekaleten kimin sorumlu olduğunu görmek, bilmek tüm vatandaşların en doğal hakkıdır.

Hz. Mevlana ne güzel söyler; “Ey gönül sen sen ol sakın sağıra sözünü köre de yüzünü süsleme yorulursun.” Sağımız solumuz anlamayanlarla dolu. Senin derdini anlayan mı var sanki? Önemli mevkileri tutanlar dertlinin, sıkıntısı olanın sorununu çözmede ne kadar anlayış sahibiler acaba?

Herkese söylüyorum siyasetçisi, bürokratı, valisi, hocası, öğretmeni, polisi, doktoru, muhtarı ve benzeri sorunları halletme makamında olup da halletmeyenler, meseleleri çözmeyip savsaklayanlar için bu söz. Hz. Pir onlar için söylüyor bu sözü anlayana. (Alıntı)

 

Kalın Sağlıcakla,