info @ istanbulungazetesi.com

KÜRESEL YÖNETİM SİSTEMİ...!

Günü geldiğinde bir varmış bir yokmuş diyeceğimiz 'FANİ HAYAT'ta yaşıyoruz.

Günümüzde ise ölümü, gömleğinin yakaları kadar enselerinde hissederek yaşayan, ırkçı katliamlara maruz kalan insanların uğradıkları zulme şahitlik ediyoruz.

3. Dünya Savaşı senaryolarının ulusal medyada gündemden düşmediği dönemin içindeyiz.

Milli Savunma Bakanlığımız her türlü senaryoya karşı teyakkuzda olduğunu 'DÜNYA' kamuoyuna duyurmakla beraber.

Dünyayı 5'ten küçük gören liderlerin 'SAVAŞ' eğilimli davranışları aşikar bilinmekte.

Bu gidişata 'GÜÇLÜ DEVLET', 'MİLLİ CESARET', 'KAHRAMAN MİLLET' inancıyla dur diyebilecek lidere sahip olmanın rahatlığı içinde olduğumuzu sokaklar göstermektedir.

Savaş tamtamlarının seslendirildiği 'GEÇMİŞİN TÜRKİYESİ'nde,bankalardan paralar çekilir, yatırımlar durur, üretim ekonomisi yavaşlar, gıda ve benzeri temel ihtiyaç maddelerinden evlerde stoklar yapılır, hayat anormal hale gelirdi.

Günümüzde dört bir yanımız ateş çemberi ile sarılmışken, savaş senaryoları ensemize kadar gelmişken; Sokaklar normal, ticaret normal, ihracat zirvede. Kamu, özel sektör, turizm, sanayi yatırımları aksamadan yürütülmekte.

Kamu yönetimi bütçe disiplini içinde tüm ödemelerini günü gününe devam ettirmekte.

Altmış, yetmiş, seksen, doksanlı yıllarda en ufak savaş havası, ekonomik kriz kaygısı içinde olan insanlar ise ellerindekini kaybetmenin korkusunu yaşarlardı.

Siyasi liderlerin Dünya'ya mesaj verecek özgüvenleri olamazdı. Cesaretle konuşmaları için ipin ucunu onun bunun eline kaptırmayıp, öz vatanında parya olmaması lazımdı.

Popülizm yapıp, kahramanlık taslamaya çalışan siyasi liderlerin kulağına "Fazla ileri gidiyorsun. Frene basarsak ne elektriğin kalır ne gazın. Ne paran kalır ne pulun." dedikleri anda söylemler değişir, çark ederlerdi.

Bugün, "Dünyaya KÜRESEL YÖNETİM SİSTEMİ gerekli." sözlerini ifade etmenin özgüvenini hisseden 'LİDER'in ifadelerinin içeriğindeki 'DEVRİMCİ', 'VATANSEVER', 'İNSANCIL' duruşu iyi anlamak gerekir.

25 Eylül 2018, Birleşmiş Milletler kürsüsünden ne denmiş?

-"Dünyanın en zengin 62 kişisinin mal varlığı toplam nüfusunun yaklaşık yarısına, 3 Milyar insana denkse burada bir sorun var demektir."

-"821 Milyon insan çoğu gece aç bir şekilde uykuya dalarken 672 milyon kişiye obeziteli teşhisi konuluyor ise burada bir sorun var demektir."

-"Farklı coğrafyalarda 258 Milyon kişi daha insani şartlarda yaşamak için yollara dökülüyor ise, 68 Milyon kişi zorla yerlerinden ediliyor ise burada bir sorun var demektir."

-"Afrikada doğan bir çocuğun ömrünün ilk aylarında ölme ihtimali varsa , bu şehirde doğan çocuğa göre ölüm oranı 9 kat daha fazla ise burada bir sorun var demektir."

-"Gelin Birleşmiş Milletleri insanlığın adalet beklentisinin sözcüsü ve uygulayıcısı haline getirelim,"

-"Ezilene kalkan olacak, aç ve açıkta kalana el uzatacak, gelecek nesillere umut aşılayacak 'Küresel Yönetim Sistemi' kuralım."
Recep Tayyip Erdoğan.

Ne diyelim; Ön yargıları kıralım, doğrunun ve doğruların yanında duralım.

"Mesele 'VATAN' ise gerisi teferruattır." sözünün özünü yaşatalım.