info @ istanbulungazetesi.com

BABA VASİYETİ...

Bugün babalar günü anısına "Kurumsal Devlet Huzurlu Millet" adlı kitabımda "BABAMIN ÇERÇEVESİNDEN DEVLET" başlığı altındaki yazımdan bir bölüm alıntıyı paylaşmak istedim.

Bin dokuzyüz yetmişli yıllardı.
Berber dükkanımız Maltepe Tren İstasyonunun tam karşısındaydı. Asker sevkiyatları trenle yapılırdı.

Trenlerin makas değiştirdiği istasyona direk bakardık. Tren saatlerce bekler ve içindeki askerler acıkırdı. Babam sürahilerle ayranlar yaptırır, ekmek arası kaşar hazırlayıp askerlerimize dağıttırırdı. Tabi ki bunu yaparken esnaf arkadaşlarının katkısı da küçümsenmeyecek kadar fazlaydı. Dağıtıma giden acemi askerlerin gözlerindeki mutluluk, dillerindeki teşekkür, babam ve esnaf arkadaşları için büyük zenginlikti. Şu bir gerçekti; Askerler gerçekten acıkmış ve susamıştı. Müşteriler babama "Devlet bunları görmüyor mu?" dediklerinde; Babam "Devlet hangisiyle uğraşsın." der savunmaya geçerdi.

Eski tahta bir köşkte kirada oturuyorduk. Her Ramazan ayında evimizin sofasında iftar vakti 25-30 kişiye iftar verirdi. Babamın bildiği yoksul ve meczup insanlara annem büyük kazanlarda yemek yapardı, abimlerle sofraları kurardık.

Mazlum insanların duaları annemi ve babamı çok mutlu ederdi. Biz çocuksu duygularla öfleyip püflerdik. Bu durumu fark eden babamız; "Her insan ölümü tadacak, yaptıklarımız ebedi hayatta arkadaşımız olacak. Elbet sizlerde büyüyeceksiniz belki de önemli mevkilere geleceksiniz. Sakın ha sakın kul hakkı yemeyin. Bedelini ödemeden hiçbir şey almayın."

"Hayatta en pahalı şey, bedelini ödemeden aldığınızdır. Bu mazlumlara ve gariplere yaptığımız hizmetler ise yaratanın bize verdiklerinin karşılığında küçük bir bedeldir. Muhakkak ki adaletinizden, dürüstlüğünüzden rahatsız olanlar çıkacaktır. Zulme, iftiraya uğrayabilirsiniz. Sakın pes etmeyin. Bilmelisiniz ki HAK her zaman galip, BATIL ise zelil olur. Kinci olmayın zalimlerle birlikte davranmayın."
Bkz:Kurumsal Devlet Huzurlu Millet Sayfa 11-12 .

Hayatta olan BABA'larımıza yüce rabbim hayırlı ömürler ihsan etsin. Ahirete intikal etmiş BABA'larımızın ruhları şad mekanları cennet olsun İNŞALLAH.