info @ istanbulungazetesi.com

DOST TEZGAHI.!


Dönem dönem başımıza gelen bazı sıkıntılardan dolayı “dost tezgahına geldik” der, üzüntümüzü ifade ederiz. Bazen de tezgahı yapan kişi veya kişilerle ilgili uyarı yapanlara karşı ön yargılı davranırız hatta kırarız “yahu sende ne kadar kötü niyetlisin” der, dostumuz olarak kabullendiğimiz kişi yüzünden bir başka dostumuza tepki gösteririz.
Zaman size bazı dersler verir ve bir gün dostum dediğiniz kişilerin, uğradığınız haksızlık karşısında sessiz kalışlarını veya haksızlık yapanla işbirliğine girdiklerini görürsünüz. Hicabınızı içinize gömer, İlahi adalete sığınırsınız. Çünkü uğradığınız haksızlık, gördüğünüz vefasızlığı SAMİMİ dostlarınızın uyarısına kulak vermeyen duruşunuzdan geldiğini düşünür, açıklama yapmaya sıkılırsınız. Böyle bir açıklama ile sizin gibi düşünen bir çok insanı da hayal kırıklığına uğratmanın, inandığınız ilkelere zarar geleceğinin kaygısını taşırsınız. Dost sandıklarınızın suskunluğunun size olan güvensizliklerinden olmadığını bilirsiniz. Kendi ayıplı halleri yüzünden ipin ucunu kaptırdıkları kişilerden zarar görmemek için yaptıklarını ögrendiğinizde kendi adınıza teselli bulur, ipin ucunu kaptıranlar adına hicap duyar, yazıklar olsun dersiniz.

Şimdi başka bir çerçeveden DOST TEZGAHINDAN aldığım huzuru ifade edeceğim.

Sayın Cumhurbaşkanımız’ın icazeti ile o dönemlerdeki Genel Başkan Yardımcılarımızın görevlendirmeleriyle güzel yurdumuzun dört bir yanında seçim koordinatörlüğü yaptım. Sorumlu olduğum her ilden arkadaşlarımızla uyum içinde başarılı çalışmalar yaptık, hedeflediğimiz neticeleri aldık. Ayrıca İYC GENEL MERKEZ Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyesi olarak YUSUF TÜLİN Başkanımın görevlendirmesiyle yurdumuzun muhtelif bölgelerinde İYC Şubelerimizi ziyaret ettim.

Siyasetin durgun geçirilen bu dönemlerinde görevlendirildiğim süreçlerde gönül köprüsü kurduğum dostlarımın alın teri, el emeği ile ürettikleri sofralarımıza sunduğumuz tadı damağımızda kalan ürünlerin eksikliğini hiç yaşamadım.

Kars, Ardahan, ığdır’da eski kaşar, kete, evelik, bal, kaz, gravyer, çeçil peyniri;

Diyarbakır, Urfa, Gaziantep'te isot, salça, antep fıstığı, içli köfte, kadayıf dolması, ayvalı kavurma;

Ağrı’da erişte;

Edirne’de badem ezmesi, kavala kurabiyesi.
Keşan'dan beyaz peynir çeşitleri, soka turşusu, ; İpsala’da pirinç;

Kırklareli'de anız fasulyesi, tarhana... bunların verdiği lezzeti, huzuru yine DOST TEZGAHI sayesinde yaşadık.

Gönül arzu eder ki hep böyle huzur bulduğumuz dost tezgahlarıyla hayatı tadında yaşasak. Rabbim tezgahı böyle olanların bereketini arttırsın, sayılarını çoğaltsın.
Sağolsunlar, sağlıklı yaşasınlar İnşALLAH.