info @ istanbulungazetesi.com

ELLERİ ÖPÜLESİLER..!

İçinde bulunduğumuz hayatı ne kadar objektif değerlendirdiğimizi düşündüğümde gerçek değerlere önem verme noktasında insanlığın irtifa kaybettiği kanaatindeyim.Diyarbakır'da Devlet ve Millet el ele gönül gönüle 'DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE' söylemleri içinde teşkilatımızın görevlendirdiği kardeşlerimle şehrin her bölgesinde ziyaretler yapıyordum.

4.Oto sanayiinde karşılaştığım zanaatkarların ülkemiz ekonomisine kattığı faydayı gördüğümde çok etkilenmiştim.

75 li yaşlarda ustamız, elverişsiz fiziki koşullarda adeta mühendislik harikası işler yapıyordu.
Ağır tonajlı araçların deformasyona uğramış dingillerini lazerle ölçümleyip çektirerek orijinal haline getiriyordu. Nakliyeci esnafın yenisini almak zorunda kalacağı parçayı 6 da 1 fiyatına yaparak ekonomiye katkı sağlıyordu.

40 yıl 50 yıl önce Avrupa ülkelerinden ithal edilen yüksek KW'lı jeneratörler için miladı olmuş, artık hurdaya ayrılmalıdır denilirken başka bir işletmede 70'li yaşlarda bir zanaatkarı ziyaret ettiğimde, torunu olduğunu öğrendiğimiz gençle Devletimizin kurumlarının dağlarda, ovalarda, açık alanlarda şantiye faliyetlerinde kullanmak üzere ithal ettiği jeneratörleri revize edip sıfır makine ölçeğine getirdiklerini görmüştüm. Yüzlerce yabancı menşeili jeneratörü 8 de1maliyetle ekonomimize kazandırdıkları gerçeğinle karşılaşmıştım.

Her zanaatkardan, aldığım feyz ile bambaşka bir bakış acısı içindeydim. Başarılarının altında işlerine olan saygıları VATAN'larına olan AŞK'ları yatıyordu.

"Aşkla çalışan yorulmaz." sözlerini en kalbi samimiyetle söylediklerine şahit olmuştum.

Kurumsal Devlet Huzurlu Millet adlı kitabımda şu ifadeler ile hassasiyetimi belirtmiştim. En az Devlet Sanatçıları kadar, zanaatkarlara önem verilmesi konusunda gereğinin yapılmasının şart olduğunu belirtmiştim.
(Bkz; Kurumsal Devlet Huzurlu Millet sayfa 169)

O dönemde fiziki şartları çok kötü olan sanayinin yerine esnaflarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi için, Diyarbakır URFA yolu üzerinde 600 dönüm araziye sayın CB nımızın yakın takibi ile TOKİ tarafından AVRUPA nın en iyisi diyebileceğimiz oto yan sanayii yapıldı.

Bu süreçlerden sonra İvedilikle halledilmesi gereken EMEK, ALIN TERİ'nin birleşimi ile çalışarak ekonomiye katkı sağlayan, insanlık için faydalı hizmetler yapan başarılı ZANAATKAR'larımızı DEVLET ZANAATKARLARI olarak taltif etmemizdir.

Sesi, oyunculuğu, komedyenliği, tiyatroculuğu ile büyük kazançlar elde ederek hayatlarını idame edenlere verilen DEVLET SANATKARLIĞI nişanesini fazlasıyla ZANAATKARLARIMIZ'ın hak ettiğini düşünüyorum.

Aksi takdirde DEVLET SANATKARLARI çoğalırken.

Asansörlerimizi onaracak
Musluğumuzu tamir edecek
Kombimizi çalıştıracak
Arabamızı yolda bırakmayacak
Başımızı sokacak evleri yapacak
Tarlada arıza yapan traktörü faal hale getirecek
Hayatımızın her safhasında lazım olacak çırakları kalfa, kalfaları usta yapacak ELİ ÖPÜLESİ ZANAATKAR'larımızı mumla arayacağız.