info @ istanbulungazetesi.com

EVRENSEL ANAYASA...

Adaletin uygulanmasından meydana gelen yetersizlikleri çözüm odaklı konuşmak her bireyin asli görevlerinden biri olmalıdır...

*Adalet kavramı EVRENSEL değerlere saygı, sadakat ile ele alındığında anlam kazanır*

İnsanlar tarafından üretilen robotlar üreticisinin yazılımı ve oluşturduğu çipler sayesinde insanların kontrolü altında tutuluyorsa, alemlerin yaratıcısının varlığına birliğine iman eden kulları olarak elimizden gelen tüm gayretleri gösterip EVRENSEL ANAYASA' ya bağlı kalıp, hükümlerine koşulsuz uymalıyız.

Yoksa beşeri adaletin kavramı herkese göre farklı olabilir.

Hayvanların haklarını korumak için adaleti yüksek sesle isteyenlerin, Gazze’de yaşananlar karşısında sessiz kalabiliyor olmaları, adalet kavramına objektif yaklaşılmadığının önemli göstergelerinden biridir.

Bu duruma benzer birçok örnekleme yapmak mümkündür.

Oranın buranın HUKUK sistemi ile oluşturulan ANAYASA’nın yeterli olamadığı herkesçe bilinmektedir.

Evrensel anayasa ile gözle görülen varlıkların, gözle görülmeyen bütün olasılıkların dikkate alınması noktasında insanoğluna yüklenen sorumluluklar yaradan tarafından açıkça belirtilmiştir.

Havanın korunması, oksijenin yeterli olması dahil, insan hakları, çevre, doğa, barınma, tüm canlıların, bitki, börtü
böcek, karınca
dahil yaşam haklarına saygı duyulması noktasında hükümler açık ve nettir..

Bu sebepledir ki, kişilerin kendi duygularına göre değerlendirdikleri kanunlar, kişiye göre yeterlidir veya yeterli değildir.

Doğru olan ADALET açık ve net ortadadır.

İnsanlar Evrensel ANAYASA' yı anlamak için raflardan indirip , muhafazalarından çıkarıp günde 10 dakika ayırıp hükümlerini öğrenme gayretine girseler , öğrendikleri ile amel etseler, Dünyada barış ve huzur içinde yaşamanın kaçınılmaz olduğunu görecektir.

Aksi takdirde ağzına geleni söyleyen, aklına geleni haykıran, kendi nefsine göre duruma yön veren kişilere bakarak EVRENSEL ANAYASA yı anlamak mümkün değildir.

İçinde bulunduğumuz zamanda insanlığın katledildiği, yüreklerimizin hüzünlendiği, mutluluk ve huzuru zoraki hissetmeye çalıştığımız zor bir dönemden geçmekteyiz..

Sebebinin açık ve net bilindiği bu durumu özetlemek gerekirse, şeytani duygularının esiri olanların oluşturduğu doktrine bağlı kalarak hareket eden, mazlum ve masum insanları acımasızca şehit edip, öldürüp yaralayan, sakat bırakan MAHLUKAT' ların varlığını tüm dünya halkları esefle izlemektedir.

Aynı şekilde evrensel anayasaya koşulsuz şartsız bağlı kalanların, binlerce şehit yüz binlerce yaralıları olmasına rağmen, ellerindeki sivil esirlerin yaşam hakkına gösterdikleri imtinayıda dünya alem izlemektedir.

Buruk duygular ile Bayrama gireceğimiz günün arefesinde.
İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum.

Ellerim semada dilim DUA da yüce Rabbimden niyaz ediyorum;

*Rabbilalemin zalimleri kendi tuzakları içinde helâk et*.