info @ istanbulungazetesi.com

ÜÇ DÖNEM KURALI..
Yaklaşan yerel seçimler öncesi partiler aday tespit çalışmalarını yaparken,aday adayları kendilerini tanıtma, kamuoyu oluşturma noktasında gayret göstermektedir.
HALKA RAĞMEN yürütülen çalışmaların hüsranla,
HALKLA BERABER yürütülen çalışmaların ise huzurla nihayete ulaştığı gerçeği 94 yılından bu güne süre gelmiştir.

Belediye Başkanlarının performaslarını dikkate alma noktasında tozun, çamurun, parkların, yolların, hayvanların, binaların, mezarlıkların, gözle görülen her şeyin anlam ifade eden mesajlarını iyi okumak lazım.

Muhakakki Aday adayları birbirlerinden değerlidir, esas olan seçimi kazanma gerçeği için halkın nabzını iyi okumak, sokağın dilini anlamak gerekir.

Yaşadığımız bölgenin Belediye Başkanı ve ekibi yaptığı hizmetlerle bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağlayıp Sosyal ve Toplumsal barışa katkı sağlamışsa. Görev alanında bulunan bölgeye katma değer kazandırmışsa, projeleri ile herkesin huzurla faydalanacağı Kültür merkezleri, Sosyal tesisler, Çok amaçlı Spor merkezleri, Eğitim destekli Kültür merkezleri, Kentsel dönüşüm faaliyetleri ile varlığını kabullendirmişse.Halk günleri ile halk ile göz göze gelerek istekleri bizzat dinlemişse, sokak sokak gezmişse, gönüllere dokunmuşsa sorunlarla çözüm odaklı ilgilenilmişse, Partisinin oylarının üzerine şahsi oylarını koyacağı aşikardır.

Kutsal değerlere sadakati ve saygısını gösteriyor seçmeni ötekileştirmeden ayrıştırmadan çalışıyor ise, eldeki doneler mevcut adayın tekrar kazanma olasılığını yüksek gösteriyorsa.
ÜÇ DÖNEM KURALI gözden geçirilebilir.

Bu kanaatimi mümkün kılan anımı paylaşmak isterim..

1994 Yılında Büyükşehir Belediyesi Meclisi Parti grubunda Başkanımız yeni dönem belediyecilik anlayışı ile ilgili konuşmasında

"Arkadaşlar halkımız bizleri kendilerine hizmetkar olmaya layık gördü.Bizler gece gündüz demeden usanmadan, üşenmeden gayretle çalışacağız.
Vefakar ve fedakar halkımıza hakkettikleri hizmetleri sunacağız.
Unutmayın kanunlar, genelgeler, yasalar insanlar tarafından o günün koşullarına göre çıkarılmış olabilir.

Halkımızın zaruri ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta engel oluşturan, şehrimizin gelişimini aksatan, sosyal yaşama, toplumsal barışa faydası olmadığına kanaat getirdiğimiz mevzuatları düzenlemek için yasaların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmalı, evrensel değerlere bağlı kalarak gerekeni yapmalıyız.

*Biliyoruz ve inanıyoruzki bizim için değişmeyecek tek şey AYET lerdir*