info @ istanbulungazetesi.com


YERYÜZÜ DOKTORLARI


Yüce yaradanın tasarlıyıp, alemi evrana misafir olarak gönderdiği yarattıklarının farklı sebeplerle sıkıntıya girmesi durumunda şifa olanlardır yeryüzü doktorları. Rabbim onlara öyle bir görev yüklemiş ki; Dünyanın en önemli keşiflerini yapmış, atomu parçalamış, parayı bulmuş, uçağı tasarlamış, kral olmuş, dünyanın madden en zengini olmuş hiç farketmez... Hepsinin çaresiz kaldıkları anda kendilerinden daha önemli bir varlık olarak hatırladıklarıdır DOKTOR lar. Sıkıntılarının çaresiz olup olmadığına karar verecek ve çözecek yegane değerlerdir DOKTOR lar.
Hastalar en iyisini bulmak için gayret ederler, yeter ki şifa bulayım ne gerekirse yapalım derler; DOKTOR lar dağları ben yarattım diye övünenlerin çaresizliği karşısında ego tatmin etmezler, şimdi düştün elimize demezler. Tevazulu halleriyle ilimlerinin gereğini yaparlar. İnsanız insanlığımızın gereğini bilir gereğini yaparız anlayışı ile İMAN, İLİM den ayrılmadan minnetle yapılan teşekkürlere her kesimin ibret alacağı şu cevabı verirler "biz yapmamız gerekeni yaptık, gereği bizden ŞİFA ALLAH tan" işte bu sihirli söz ile anlayana çok ama çok hayat dersi verirler, var oluş sebebimizi en mütevazi en ferasetli bir duruşla gösterirler. Onlar Rabbimizin ömür biçtiği insanların daha sağlıklı, daha huzurlu, daha mutlu yaşamaları için KASAlarına önce parayı doldurmazlar. Beyinlerini daha çok çalıştırır Yaradanın emaneti olan yaradılanlara faydalı olmak için ilimlerini geliştirirler.
Kazandıkları para onların emekleri, bilgileri, alınterlerinin en alt seviyedeki karşılığıdır. Bu sebepledir ki DOKTOR larımızın mütevaziliği karşısında kendini bilen, insanım diyen HERKESİN DOKTOR lara tevazu ve saygı göstermesi "İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olanıdır." sözünün sahibine duyduğu saygının gereğidir. Korku, veya tedirginlik içinde yaşadığımız kabus görerek kalktığımız şu dönemde, CORONA belasından kurtaracak olanların makam, şan, şöhret, para, maddeye sahip kişiler olmadığını bir kez daha gördüğümüz zamanda, her kişiye, kuruma hakkettikleri yerde gösterdiğimiz önemi. Görünmez mikroptan, çekilmez hastalıklardan kurtaracak olan DOKTOR lalarımıza göstermek, agresif davranmamak, hak ettikleri en önemli değer değil mi?Unutmayalım doktorların huzurlu olması insanlığın huzurlu olması demektir. Bu vesile ile Doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Sağlıkla kalınız, Huzurla yaşayınız inşallah.