HAFIZA-İ BEŞER NİSYAN İLE MALÜLDÜR..!
Fiziki kullanımı, mimari estetiği, teknolojik yeterliliği ile muhteşem görsellik oluşturan, branşında en iyi doktorları, yardımcı kadroları ile günlük ortalama yirmi bin hasta muayenesini ve tedavisini yapan, kurumsal yönetim tarzı, vatandaş memnuniyeti ile Sağlık Bakanlığımızın en güzide hastanelerinden biri olan Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde, Dr. Lütfi Kırdar’ın biyografisini okuduğumda adeta içim daraldı . ‘Acaba bugün çok duygusal bir ruh halinde miyim?’ düşüncesiyle iki defa daha okudum.
Gözümün önüne bizlerin yaşında olanlar için yakın zamanda şahit olduk diyebileceğimiz, rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamları geldi.
‘Bir sağdan bir soldan astık’ ifadesi ile dar ağacında hayatlarına son verilen yurdumun gençleri geldi.
Bu idamlara imza atanlar ile karşı çıkıp imza atmaktan imtina edenler geldi.
"Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür" sözünün özü ile yüzleştiğimi hissettim yani unutkanlık insanlık halidir.
Ömrünü ülkesinin gelişimine , sosyal ve toplumsal barışı için harcayan BİLİM ADAMI Dr. Lütfi Kırdar'ın nerede hangi koşullarda son nefesini verdiğini okuyunca, günümüzde DEMOKRASİ havariliği yapan bazı malumların kimlerin kalıntıları olduklarını öğrenince şaşırmıyor insan "armut dibine düşer, ot kökünde biter" ata sözlerinin ne kadar yerinde olduğu gerçeği ile bir kere daha yüzleşiyorsun o an .
1887 yılında Kerkük'te dünyaya gelen Dr .Lütfi Kırdar ilk ve orta öğrenimini Kerkük'te , lise öğrenimi Bağdat' ta tamamlamıştır. 1908’de İstanbul Tıp Fakültesi'ne girmiştir. İstanbul Tıp Fakültesinden 1917 yılında mezun olmuştur.
İstiklal Savaşı sırasında Kızılay Sağlık ve Sıhhı İmdat Ekibi Başkanı olan Kırdar, hayatının on yılını sıcak savaşın yaşandığı bölgelerde geçirmiştir.
Milli mücadelenin her safhasına katılmış ve İSTİKLAL MADALYASI sahibi olmuştur.
Türk Kurtuluş Savaşından sonra 1923'te Viyana ve Münih'te göz hastalıkları ihtisası yapmıştır. 1924 'te Türkiye'ye dönmüş ve İzmir sıhhat Müdürlüğüne tayin edilmiştir. 1938-1950 yılları arasında İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. 1957-1960 yılları arasında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı olarak görev yapan Dr Lütfü Kırdar'ın ömrü ülkesine ve milletine hizmet etmekle geçmiştir. 17 Şubat 1961 ' de YASSIADA' da Mahkeme esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu 73 yaşında vefat etmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün emaneti olan CUMHURİYET rejimini istismar edip, ATATÜRKÜN taltif ettiği insanları cezalandıranları iyi anlamak lazım.
İstismarcıların bugünkü çığırtkanlıkları ile neleri itibarsızlaştırmak istediklerini şu ifade doğrultusunda objektif olarak değerlendirdiğimizde TAKKİYE yaparak hak , hukuk adalet diyenlerin doğrunun içinde yanlışı korumaya çalıştıklarını daha net gözlemleme şansına sahip olacağız.
"ADALET Haksızın şirret çığlıkları arasında haklının sesini duyabiliyorsa ADALET tir"