info @ istanbulungazetesi.com

Argoda bir terim vardır. 

Gereksiz bir zamanda, gereksiz bir şekilde bir konu üzerine ortaya bir söz atarlar. Sonra yakınındaki birileri çıkar, yahu nerden çıktı bu der. Cevap çok geçmeden hemen gelir; yahu aptal mısın anlamadın mı zarfladım, bakalım tepkisi ne olacak? Halk diliyle ifade edilen bu zarflama ile kişiler beklentileri doğrultusunda pozisyon alırlar. 

Zarflamaların değişik amaçları vardır; yalanı ortaya çıkarmak, haklıyı suçluyu ayırmak, bir sürü amaç için zarflama yapılır.

Türkmenlere tırlarla yardım gönderdik, Arapça NUTUK yolladık demek gibi. Bunların hepsi sosyolojide çok bilinçli zarflamadır. Maksadı, fiili yapan ve yaptıranlar tarafından iyi bilinir. Zarflamanın maksada ulaşıp ulaşmadığı noktasında değerlendirmelere gidilir. 

Bu aylarda ekonomide, dış politikalarda, terörle mücadelede, savunma sanayinin başarılarında, Suriye ve Irak’ta hüküm süren varlığımızla, Azerbaycan’ın haklı mücadelesindeki duruşumuzla elde edilen başarının hem içerde hem dışarda ses çıkarması, dünya kamuoyunca takdire şayan olmasının önünü keseceklerini sandıkları zarflamalarla Başkanın, Hükümetin, Devletin yetkili organlarının başarıyla sürdürdükleri faaliyetlerinin kamuoyundaki farkındalığını yok etme gayreti içinde adeta dört bir yandan zarflama yapmaktalar.

Terör örgütünün ormanları yakması, İBB Başkanlığının yol güzergâhlarındaki çiçekleri sökmesi, muhalefetin Başkanının Türkmenlere tırlarla en büyük desteği biz verdik Nutukları dağıttık demesi tesadüfen yapılmış işler değil. Her bir fiilin maksada ulaşıp ulaşmadığı konusunda ciddi çalışmalar yaptıkları düşünülebilir. Her bir fiil kısa aralıklarla gerçekleştiği için hedeflerini tutturamamalarının tespitini de yapmış olabilirler.

En son hukukçu bir beyin Twitterda ki ışıklar ifade eden gönderisi ise şayet maksadı aşar bir anlam için yapılarak atılmış bir ZARF ise beklentileri açısından hüsran olmuştur. Her zarf attıklarında BAŞKAN ve Hükümetinin savunmaya, saldırıya geçeceklerini düşünenler müthiş bir yanılgıya düştüklerini gördüler. 

Ormanları yakanlara Milletin tepkisi çok ağır olmuş, Terör örgütü ve gezici yandaşlarına hesap sormuştur. İBB Başkanlığının yol güzergâhlarındaki çiçekleri sökmelerine millet siyasetten önce hesap sormuş, sosyal medyada tepki vermiştir. Arapça Nutuk yolladık ifadesi ile BAŞKAN'ın muhatap olarak hemen tepki vereceğini, gündemi değiştireceklerini düşünenlere, sosyal medyada dalga geçip alay eden Millet cevabı vermiştir. En son bu gece ışıklar sönmeyecek mesajı ile zarf atanlar Milletin dirilişi, şahlanışını görerek tweetlerini silmişlerdir. Bu ZARF adeta küçük bir imayla da olsa KAHRAMAN MİLLETİN milli iradenin çağrısını beklemeden, ne yapacağı konusunda ne kadar antrenmanlı olduğunu göstermiştir.

ZARF atanların zarfları ellerinde patlamıştır.

Netice açık ve nettir; Yeni TÜRKİYE nizamında MİLLETİN iradesini göz ardı edenler hüsrana uğramaya mahkûmdur. Kazanan Milli İrade ve Demokrasi olacaktır.