aksaa25 @ hotmail.com

Sosyal Medyanın Tehlikeleri

Kullanım yaygınlığı her geçen gün artan sosyal medya platformları, gündelik hayatın en önemli parçalarından biri haline gelmiştir.

Sosyal medya platformlarına özellikle kolay ve hızlı bir şekilde katılım sağlanması, bu platformların herkese açık olması, karşılıklı konuşmaya dayanması ve bireylere ya da farklı kaynaklara erişim sağlanmasından dolayı sosyal medyanın geleneksel medyadan oldukça farklı olduğu görülmektedir.

Sosyal medya platformları, dünyadaki en son gelişmelere yönelik güncel bilgilerin elde edilmesi, bireyler arasında bağlantı sağlanması, bireylerin farkındalık oluşturması, teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi, toplu etkinliklerin kolay bir şekilde organize edilmesi olmak üzere birçok alanda önemli avantajlar sağlamaktadır.

Ancak sosyal medya platformlarının önemli avantajları olmakla birlikte çoook zararlarlarıda bulunmaktadır.

Nitekim bu platformların yoğun bir şekilde kullanılmasından dolayı bağımlı hale gelinebilmekte, sağlık sorunları ortaya çıkabilmekte, sosyal medya kullanıcılarının özel bilgileri kolay bir şekilde ele geçirilebilmekte ve uyuşturucu gibi zararları maddelerinin kullanımı sosyal medya platformlarında teşvik edilmesiyle özellikle çocuklar ve gençler olumsuz etkilenebilmektedirler.

Ayrıca sosyal medyadan paylaşılan birçok yanlış bilgiden dolayı bireyler de yanlış yönlendirilmektedir.

Dolayısıyla sosyal medya platformlarının kullanımı birçok kolaylığı beraberinde getirse de toplumsal konularda önemli sorunların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Bu platformlar özellikle aile üzerinde son derece olumsuz etkiler bırakabilmektedir.

Aile, her dönemde ve her toplumda en önemli sosyal bir kurum olarak varlığını sürdürerek günümüze gelmiştir.

Toplumun temelini teşkil eden aile, son yıllarda özellikle sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte hızlı bir değişime uğrayıp ciddi sorunlarla karşılaştıkları görülmektedir.

Boşanmaların arttığı birçok ailenin dağılıp yok olduğunu görmekteyiz..

Bu üzücü duruma dur demek için elimizdeki telefonları bırakıp sohbetle muhabbetle nerdeyiz ne yapıyoruz hangi durumlardayız bunları konuşmak gerekiyor.

Aksi halde herşey için çok geç olacak.

 

Kalın sağlıcakla…