aksaa25 @ hotmail.com

ASRIN FELAKETİ…

Öncelikle Depremde Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Türkiye olarak zor bir dönemden geçiyoruz bu defa ateş düştüğü yeri değil hepimizi yaktı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilin etkilendiği depremler nedeniyle binlerlerce vefat onbinlerce yaralılarımız var
tarihimizin en şiddetli depremlerini yaşayan bölgede afetin yarattığı sonuçlarla mücadele devam ediyor.

Bazı Tv kanallarında yalan yanlış zırvalarıyla haber yaptığını sanan zavallılara milletin inancı olmadığı gibi tam tersi ülkece birlik beraberlik içerisinde yardımlaşma seferberliği içine girmiş durumdalar.

ASRIN FELAKETİNDE TEK YÜREK..

Devlet ve millet bir seferberlik halinde hayat kurtarmaya ve yaraları sarmaya çalışıyorlar.

Ne var ki sanal alemdeki bilgi kirliliği iyi niyetli ve kötü niyetli komplo teorileri almış başını gidiyor.

Komplo teorilerinin fitili, ABD'ye ait bir savaş gemisinin birkaç gün önce İstanbul Boğazı'na demirlemesiyle başladı. Bayrağı büyüktü ve "alışılmışın dışında" görüldü.

Sonra İstanbul Kağıthane'de 3.1 şiddetinde beklenmedik bir deprem yaşandı ve bu küçük sarsıntıyı Boğaz'daki gemiye bağlayan iddialar ortaya atıldı. Sosyal medyada "HAARP" gündemi belirdi: Bir savaş taktiği olarak yapay deprem.

Savaş gemisi USS Nitze, İstanbul'dan Gölcük'e yol aldı. İddia ise merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerle birlikte sosyal medyada yayıldı.

ARKA PLAN VE İDDİALAR...
Bazı sosyal medya kullanıcılarının şüphe ettiği soru "Depremlerin bu savaş gemisiyle alakası var mı?
96 füze taşıyabilen geminin hava savunma, denizaltı savunma ve yüzey muhaberesi özellikleri olduğunu belirtti. Gemide 40'ı subay 340 kişi var. Gemi, İstanbul'a İtalya'dan geldi. En son 2016'da Yemen'de çatışmaya girdi. O tarihten bu yana barış kapsamında çeşitli ziyaret ve görevlerde yer aldı. Geminin radar sistemi hakkında bilgi veren Thompson, geminin Türkiye'de bulunma nedeni için de "Bugünkü buradaki liman ziyaretimiz, bugünkü burada bulunuşumuz NATO ittifakımızın güçlendirilmesi yönünde, yani bir barış ziyareti" dedi. 

H.A.A.R.P. Silahı" ve "Nicola Tesla kitabı olan Kürşad Berkkan'ın, "HAARP'i İstanbul büyük depremini tetikleyecek ve Türkiye'yi kilitleyecek bir zamanda çalıştıracaklar" düşüncesini paylaştığı görülüyor. Eski CIA yetkilisi Henry Barkey'in "Seçimde Türkiye'ye askeri müdahale düşünülmeli" söylemine işaret ediyor.

İnternette "HAARP teknolojisiyle depremleri tetiklemek mümkün mü?" şeklinde bir arama yapıldığında çok sayıda içerikle karşılaşılıyor. Konunun toplum hafızasında yer ettiği sosyal medya paylaşımlarında görülüyor. 
Takdiri siz değerli okurlarıma bırakıyorum.
Kalın sağlıcakla…