flztkl54 @ hotmail.com

İSTANBUL TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN TOPLANDI

Cihanın yarısı gök;
Önünde şehit şehit durmuşuz,
Cihanın yarısı İstanbul
Almışız.

(Fazıl Hüsnü Dağlarca)

İstanbul adeta bir Recep Tayyip Erdoğan şehridir desek, mananın eriştiği menzili ancak tarif edebiliriz...

Zira, İstanbul O'nu büyüttü, O da İstanbul'u...

Siyasi hayatını daha en başından itibaren tüm aşamalarını bu şehrin sokaklarından geçerek tamamladı.
Çıraklığı, kalfalığı, ustalığı...

Ve günü geldiğinde de İstanbul Erdoğan'a önce Türkiye'nin, sonra da dünyanın lideri olmak vazifesini yükledi.
O da bu mukaddes vazifeyi omuzlarına alarak hem Türkiye'nin hem de dünyanın kaderini değiştirdi, değiştiriyor...

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önceki gün "Türkiye Sana Emanet" temasıyla düzenlenen miting için bir kez daha İstanbul'daydı.
Bu miting belki de O'nun siyasal yaşamının final mitingiydi...
İstanbullulardan önümúzdeki beş yıl içinde yapacakları için son bir kez daha yetki istemeye ve şahlanma dönemi için beraber olmanın onurunu paylaşmaya geliyordu.

Miting için toplanma yeri olan ve 15 Temmuz Darbesi'ni akamete uğrattığı bu meydanda O'nu milyonlar karşılayacaktı.
İstanbul, Fatih ruhuyla bir kez daha fethediliyor ve Türkiye Yüzyılı'nı başlatan işaret fişeği bu meydandan herkesin göreceği şekilde atılıyordu.

Keza, mitingi izleyen BBC ve CNN International gibi birçok yabancı basın da buradan yansıyan iradeyi haber sayfalarının manşetlerine çıkararak Erdoğan'nın beklenen yeni zaferini duyuruyorlardı.

Seçime sayılı günler kala İstanbul'da yapılan bu miting dosta cesaret düşmana korku verdi. İstanbul, İstanbul olalı böyle bir coşku görmedi.
Türkiye'nin kalbi olan İstanbul'daki bu tablo, seçimin sonucuna dair ip uçlarını bu meydandan veriyordu.
İstanbul mitingi neredeyse Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu resmen açıkladı.

Mitingin gösterdiği bir diğer olgu ise, dağdaki teröristlere göz kırpanların, gözlerinin adeta kamyon farı karşısında kalmış şaşkınlıkla faltaşı gibi açılan tilki gibi şaşırmış olmalarıydı.

Görkemli miting karşısında telaşa kapılan zillet bloku, İstanbul'daki mitingi gölgelemek ve ortaya çıkardığı muazzam etkiyi kırmak için Erzurum'da ajans ürünü olduğu apaçık belli olan bir provokasyon tertiplese de bu hesaplarının da tutmayacak olduğunu anlamaları elbette fazla uzun sürmeyecek...

Türk milleti, bu ve benzeri provokatif sahneleri defalarca görmüş ve tecrübe etmiştir. Kaosa ve kargaşaya yatırım yapacak olanların elleri bir kez daha yine boş kalacaktır.

Yenikapı miting alanından iki, Maltepe Etkinlik Alanı'ndan ise beş kat büyük olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, bir milyon yedi yüz bin İstanbullu tarafından dolduruldu.
Yerli ve yabancı basının tarihi mitingi yakından izlemesi yabancı basına ve cumhurbaşkanını rencide eden saygısız dergi mensuplarına da kapak oldu.

Mitingi sabote etmeye dönük girişimleri de ayrıca gözlemlediğimi belirtmeliyim.
Aziz İstanbul'u geçen yerel seçimde teslim alan zihniyet, hizmet yapmadığı gibi vatandaşı mağdur etmeye de devam ediyor. Tüm engellemelere rağmen ve de ulaşımı kısıtlayarak mitinge katılımı düşüreceğini sanan zihniyetin tüm çabaları boşa çıkarıldı.

Belediyecilikte sınıfta kalan İBB Başkanı İmamoğlu gibi, partisinin de sandıkta sınıfta kalacağı hatta siyaset sahnesinden silineceği bir sonun, bu mitingin en önemli göstergelerinden biri olarak tarihe kaydedileceği de anlaşıldı.
Türkiye'ye pusu kurmak isteyenlerin iştahının kırılma noktası olan bu miting, kumar masasının moralini ziyadesiyle bozmuştur.

Heyecan, tutku, vefa mitinginde tarih olacaklara, tarih yazacaklar gereken cevabı vermiş; yapılan tüm kirli hesapları bozmuştur.

Türk milleti feraset sahibidir.
Buna göre de 14 Mayıs günü bu engin ferasetinin gereğini yerine getirecektir.

Bu feraseti gösteremeyecek olanlara ise diyeceğimiz şudur: Milli değerlerini ve devletinin bekasını ayaklar altına almaya çalışanlara, askerimize vicdansızca kurşun sıkanlara söz ve hak sahipliği verenlere destek olmak ihanettir.

Seçime sayılı günler kala henüz kararını verememiş olanlar için de birkaç cümle ile muhalefet cephesinin siyasal pozisyonunu bir kez daha hatırlatmak gerekirse...
Bu blok bileşenleri küresel sermaye çeteleri, lobiler, baronlar, İslam karşıtları, milliyetçilik düşmanları, Türkiye düşmanları ile işbirliği halindedir.

Emperyalistlerin gayesi Türkiye'nin yükselişini durdurmak, parlamakta olan yıldızını söndürmektir.
Ancak, Türk milleti bu tehlikeyi sezmiştir ve cevabını da 15 Temmuz'da olduğu gibi bir kez daha "Türkiye Yüzyılı" mottosuyla vermeye hazırdır, vesselam!