aksaa25 @ hotmail.com

BAŞARILI BAŞKANLARLA DEVAM

BAŞARISIZLARA GÜLE GÜLE…..

Değerli okuyucularımız bu sayıdaki yazımda İstanbul’un güzide ilçelerinden Tuzla, Pendik, Sultanbeyli belediye başkan adayları hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşayım Tuzla ilçemizin mevcut belediye başkanı Dr. Şadi YAZICI 10 yıldır Tuzla’nın çehresini değiştirdi. Rutin ve olması gereken hizmetlerin yanı sıra Türkiye’de pek çok hizmette ve belediyecilik alanında ilklere imza atarak birincilik ödüllerini alan ender başkanlardan biri oldu. Vizyon projeleri ile Tuzla’ya hatta İstanbul’a damgasını vuran Tuzla Marina’sıyla Şelale Parkı’ndaki dev tesisleriyle Tuzla’yı marka şehir haline getiren çalışmalara imza attı. Doktor’un en büyük özelliklerinden birisi çalışkanlığı ve halkıyla sürekli iç içe olmasıdır.

Tuzla halkından hiç kopmadan, sürekli onlarla birlikte olması, Tuzlalılar’la kurduğu samimi gönül bağının sevgi seline dönüşmesi apaçık gözler önündedir.

Tüm bu özellikleriyle Dr. Şadi YAZICI’nın 3 dönem adaylığının da anasının ak sütü gibi helal olduğu kanaatindeyim.

Pendik Ahmet CİN: Yıllardır belediyecilik tecrübesi bulunan bir isim olmasının yanı sıra teşkilatta çok sevilen sayılan biridir. Yıllardır İstanbul il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, gecesini gündüzüne katarak İstanbul’a büyük emeği geçmiştir. Üzerine aldığı tüm görevleri hizmet aşkıyla ve layıkıyla yerine getirdiği ortadadır.

PESİAD Başkanlığı, Pendik Belediye Başkan yardımcılığı yıllarından bu yana kendisini yakinen tanır, bilirim. Çalışkanlığı, güvenilirliği ve dürüstlüğü ile Pendik’e de çok iyi hizmetler yapacağına inancım tamdır.

Sultanbeyli Hüseyin KESKİN: Başkanın 10 yıldır yaptığı hizmetleri kim inkar edebilir. Sultanbeyli’de adeta hizmet seferberliği anlayışı ile hareket etmiştir Hüseyin KESKİN. Sultanbeyli’yi köy statüsünden çıkartıp, gecekondu mahallesi görüntüsünden kurtarıp kent yapma yolunda hızla geliştirmiştir. Sultanbeyli Gölet Projesi, hastane projesi, Sosyal tesisleri, Aydos kalesi gibi dev projeleri Sultanbeyli’ye kazandırmış, halkıyla bütünleşerek Sultanbeyli’de halkın sevgisini kazanmıştır. Hüseyin KESKİN başkanın üçüncü dönem adaylığı hak ederek hizmetlerine devam edeceğine ve Sultanbeyli’de daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Sultanbeyli’nin en önemli sorunlarından biri tapu mülkiyet sorununu çözerek Sultanbeyli halkını sevince boğan Hüseyin KESKİN yeniden adaylığı en çok hak edenlerden biridir.

Tüm bu başkanlara baktığımızda gördüğümüz ortak yönler; çalışkan olmaları, ilçelerini öne çıkaracak projeler ve eserler ortaya koymaları, rutin işlerinin dışında hizmetler ortaya koymaları ve en önemlisi de halkın içinde, halkın gönlüne dokunarak, tevazu ile çalışmalarıdır. Bu başkanların başarılarına başarı katarak ilçelerinde yeni projelere imza atacakları İstanbul’a güzel eserler bırakacakları tevazu ile sevgi kazanmaya devam edecekleri halka hizmet hakka hizmet şiarıyla hizmet edecekleri yaptıkları yapacakların teminatı olarak gösterip yola devam edecekleri ayan beyan ortadadır. Şimdiden hayırlı olsun demek düşer…

Kibire kapılanlar, rutinin dışında hizmet üretmeyenler, projeler ortaya koymayanlar, EGO’sunu görevinin üstünde tutanlar, makamına kişiliği ile değer katmak yerine makamından kişilik alanlar geçmişte olduğu gibi bugün de yok olup gitmeye mahküdurlar 2 dönemde iyi işler yapmayıp herşeyi ben bilirim egosuna kapılanlar 3. dönem adaylığını göremeden tuzla ve sultanbeylinin eski belediye başkanları gibi yok olup gidecekler bize düşen ise güle güle gidin demek olacaktır.

Kalın sağlıcakla…