yazarhulyakcay @ gmail.com

BÜYÜKLERİMİZE HÜRMET 

TÜRKİYE KADIN VE GENÇLİK PLATFORMU OLARAK BABALAR GÜNÜ VESİLESİYLE DARÜLACEZE’Yİ ZİYARET ETTİK

Burada din, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara, sokağa terk edilmiş kimsesiz yavrulara kalacak yer temin ediliyor, bakım, tedavi hizmeti veriliyor ve her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Darülaceze sakinlerinin boş vakitlerinde güzel vakit geçirmesi için hem de rehabilite edilmeleri için seramik, resim, dokuma gibi atölyeler yapılıyor, çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Spor salonlarından, sergi salonlarına kadar her türlü faaliyetleri var.

Burada yaşlılarımızın, çocuklarımızın, engelli vatandaşlarımızın bu hizmeti almasından dolayı gurur duyduk. Burayı gezerken inanılmaz derecede etkilendik. Biz sonuna kadar destekçisiyiz. Faydalı birçok proje ile orayı ziyaret etmeye devam edeceğiz.


Huzurun ve dinginliğin hakim olduğunu gördüğümüz kurumda yaşlıların hassas ve hayati konumlarını göz önünde bulundurarak hizmet veriliyor. Bizler o gün yaşlılarımızın önceliklerine, sıkıntılarına, beklentilerine karşı duyarlı olmaya ve elimizden geleni yapmaya gayret ettiğimizi söyleyebiliriz.


Darülaceze kurumunun kısaca tarihinden bahsedelim: Osmanlı Döneminde Sultan Abdülhamid Han tarafından 1895 yılında, 27.000 metrekarelik alan üzerine kurulmuş bir hayır kurumudur. Osmanlı- Rus savaşının ardından sokaklarda evsiz, barksız, hasta, kimsesiz çocuk ve dilenciler artmıştır. Darülaceze kelimesi Türkçe'de "Düşkünlerevi." anlamına gelir. İstanbul’daki dilencileri, sokaklarda başıboş gezen kimsesiz çocukları, kimsesiz muhtaçları bir araya toplayıp sanat sahibi yapmak, kimsesizlerin son ömürlerini huzur içinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla kurulmuştur.

Kuruluşundan bugüne kadar amacından hiç sapmamış olması gurur verici. Başarılı yönetimimden dolayı Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci beyfendiye, yönetim ekibine, bizi güleryüzle karşılayan ve ağırlayan Tuğba Hanım ve Defne Hanıma cani gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.