aksaa25 @ hotmail.com

19:59:58O TOKADI YİYECEĞİ GÜNLER YAKINDIR

"Bir gün gelecek İsrail'e öyle bir tokat atacağız ki hayatı gözünün önünden Gazze şeridi gibi geçecek." Sözünü hatırladım merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın. İsrail bu tokadı çoktan hak etti ve o tokadı yiyeceği günler yakındır diye düşünüyorum. Geç bile kalındı. Dünyada 57 Müslüman ülke var. Bu 57 Müslüman ülke İsrail’e karşı Türkiye’nin yanında dursa o tokadı atma istidadı bu ülkenin Reis-i Cumhur’unda var bunu cümle alem biliyor.

57 Müslüman ülkenin olduğu bu dünyada Filistin’de şehidin naaşının Türk bayrağına sarıldığını görmüşsünüzdür. Bütün dünya Müslümanlarının ümidinin Türkiye olduğunun tescilidir bu görüntüler.

Bunu görünce iç ve dış düşmanların niye bize bu derece saldırdığını anlamak da mümkün tabii.

İslam dünyasının sevgisi ve ümidi olan bir Türkiye istemiyorlar. Davos’ta kendinden emin tavırlarıyla terörist devlet İsrail’in kan dökücülüğünü yüzüne vurarak zirveyi terk eden bir dik duruşlu lidere sahip Türkiye işlerine gelmiyor.

Her Ramazan İsrail Kudüs’te kutsalımızı ayaklar altında çiğneyen bir İsrail varken biz Müslümanlar neyin derdindeyiz kendimize bir sormamız gerekiyor. Anneler gününde İsrail Kudüs’te Filistinli annelerin kanını akıttı anneler yaralandı, tutuklandı, evsiz bırakıldı, anneler evlatlarından ayrıldı biz ne yaptık, sosyal medyada boy boy annelerimizle fotoğraflarımızı paylaştık. Geçtiğimiz gece Kadir gecesiydi kandil mesajı paylaşmaktan başka ne yaptık. Hiçbir şey yapamazsak bile dua etmeliyiz, meydanlarda toplanmalıyız, sosyal medyada dünyaya tepkimizi duyurmalıyız.

Bana ne Kudüs’ten deme lüksüne sahip değiliz biz. Bizim görünmez bağlarımız var tarihi bağlarımız var Kudüs’le. İstanbul ile Kudüs inanç bağlarıyla birbirine sımsıkı bağlıdır.

Dünya sessiz kaldıkça biz daha çok ses çıkarmalıyız işgalci İsrail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak sözüm ona medeni (!) dünyanın gözleri önünde işledikleri zulüm ve katliamı daha çok duyurmalıyız.

1915 olaylarını soykırım olarak nitelendiren güya Ermeniler’in soykırıma uğradığını savunan çok duyarlı ABD  İsrail’in yıllardır Filistin’de işlediği insanlık suçlarını neden görmezden geliyor? Bugün gözler önünde sergilenen vahşete neden göz yumuyor? Taş attıkları için Filistinli kardeşlerimizi suçlayacak kadar aptallaşabiliyor. Rokete, plastik mermiye, füzeye karşı taş ne kadar yok edici bir silah değil mi?

Dünyanın sessizliğine karşı biz daha çok dile getirirsek, Filistinli kardeşlerimize her ortamda destek olursak sessiz kalmazsak İsrail’in o tokadı yiyeceği günler muhakkak ki yakın olur.

Ramazan Bayramında Filistinli Müslümanların da bayram sevinci yaşamasını istiyorsak hep beraber tepkimizi göstermeliyiz yoksa bizim bayramımız da bayram olmaz.

Kalın sağlıcakla...