info @ istanbulungazetesi.com

Eski bir Çin atasözü "İnsan ne yerse odur"der. Beynimize girmesine izin verdiğimiz bilgilerin bazıları bizi atalete düşürür, bazıları ise "canlandırıp"harekete geçirir. İnsanı canlandıran bilgi , çok iyi bir haber olabileceği gibi , yüreklere korku salan kötü bir haber de olabilir. Kısa vadede önemli olan o bilginin kişiyi "titretip kendine getirmesi "dir.!
Beynimize aldığımız bilginin türü kadar miktarı da önemlidir. Kabul edilebilir dozda kötü haber insanı diri tutar ama aşırı dozda kötü (mser)haber insanı ruhen çökertir.
Aşırı doz kötü habere maruz kalmaya karşı çeşitli önlemler geliştirilmiştir. ABD'nin ünlü zenginlerinden Rockefeller, her sabah kendi basın danışmanına hazırlattığı ve adına "Pembe Gazete"dedigi bir yayını okurdu. Bu yayın normal gazetelerden kesilmiş haberlerden oluşurdu. Bir farkla ki,Pembe Gazete 'de olumsuz haber yer alamaz yada en hafifletilmiş halde olabilirdi. Moral veren , iyimserlik duygusu yaratan haberlere bolca yer verilirdi.
Beynimizi neyle beslediğimiz çok önemlidir. Beyninize aldığınız bilginin türü onu yorumlama şeklinizi de etkiler. Sürekli kötü haberlere maruz kalmak , bir süre sonra olayları kötümser bir tarzda da yorumlamanıza neden olacaktır. Bu nedenle beyninize aldığınız bilgiyi doğru seçmeniz, bazen "negatif haber diyeti"yapmanız yararlı olabilir.
Önerdiğim şey , tamamen pozitif verilere odaklanıp , negatif haberlere karşı kafayı kuma gömmek değildir. Algı filtreleri takip , beyninize girdiğinde hayat enerjinizi kurutacak negatif bilgilerin dozunu kontrol etmeyi savunuyorum. Beyninizi de mideniz gibi dengeli beslemelisiniz. Negatif enformasyonu kabul edilebilir dozda almaya özen göstermek gerekli ama yeterli değildir. Beyninizi düzenli olarak pozitif bilgilerle de beslemelisiniz. Bu amaçla geliştirilen kitapları ve pozitif filmleri kullanabilirsiniz. Kendini geliştirme kitaplarının en büyük faydası insanları olumlu zihin ikliminde tutabilmesidir. Gazete ve televizyonların negatif enformasyon yüklemelerini nötralize ederek "psikolojik kanser"duygudurumundan uzaklaşabilirsiniz.
Özellikle sıfırdan zirveye başarı öykülerini anlatan kitaplar insan ve çevre dostu çözümler sunuyor. Tabiki iyi yazılmış olanlar!!!Sizin koşullarınızdan yola çıkarak, sizin istediklerinizi başarmış insanların mücadele öyküleri, üzerinizdeki atalet toprağını savurabilir. Atalet sever değil atalet savar bir toplum olmanın sağlıklı bir reçetesidir pembe gazete..iyi okumalar